McDonald’s komt met online videoconcept

bekijk video's

Marketing – McDonald’s heeft weer een manier gevonden om het imago als fastfoodketen op te vijzelen. En eerlijk is eerlijk, het is een originele manier. Culinaire grootheden worden in een nieuw online videoconcept uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden. En passant wordt er verteld over de herkomst van de producten.

Voor velen zijn de kwaliteit en herkomst van de producten en ingrediënten onbekend. Daar zijn veel onbeantwoorde vragen over, verklaart McDonald’s de stap. De fastfoodketen ontwikkelde het videoconcept samen met LifeHunters. “De topchefs nemen een kijkje in de keten van McDonald’s en gaan bij de telers, boeren en leveranciers op zoek naar de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten van iconische McDonald’s producten. De topchefs nemen de kwaliteit en herkomst kritisch onder de loep en zij kunnen ongecensureerd hun mening geven”, aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie bij McDonald’s Nederland.

Rundvlees
In de eerste aflevering is chef Jaimie van Heije, eigenaar van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, op zoek gegaan naar de herkomst van het rundvlees van de Big Mac. Hij verraste door met de ingrediënten van de Big Mac een steak tartare te bereiden. In de nieuwste aflevering reist Ruben Dekker naar de Limburgse slavelden. De Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam bezocht de slateler en het bedrijf dat de sla voor McDonald’s verwerkt. Welk gerecht Ruben heeft gemaakt met de ingrediënten van de McDonald’s Salades is vanaf deze week online te zien.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws