McDonald’s start in New York met verse hamburgers


Buitenland – Hamburgerketen McDonald’s is in New York gestart met de verkoop van hamburgers, gemaakt van vers vlees in plaats van diepgevroren vlees. Een test in Dallas en Tulsa leverde zulke goede respons op van klanten dat de hamburgergigant het aandurft om er in New York mee te starten. Op de meeste van de 570 locaties in New York werd de hamburger al op bestelling klaargemaakt, zoals dat ook in de meeste gevallen hier in Nederland al gebeurt, maar dat zijn hamburgers van bevroren vlees. Het gebruik van gekoeld, vers vlees voor hamburgers is nieuw bij de keten. Vooralsnog gaat het uitsluitend om de hamburgers van de Quarter Pounder, en bestaan de diepgevroren en gekoelde hamburgervarianten naast elkaar. Grootste probleem bij het verse vlees is het onder controle krijgen van de bereidingstijd zodat er een kwalitatief hoogwaardig product uit de keuken komt, dat ook nog eens op alle locaties als een redelijk gestandaardiseerd product bij de consument terecht komt. Net als bij de diepgevroren varianten gaat de hamburger van het gekoelde vlees rechtstreeks op de grill. Opschalen De testperiode heeft uitgewezen dat dat in zoverre lukt, dat de test verder wordt opgeschaald. Een tevredenheidspercentage in een vealuatierapport lat zien dat negentig procent van de gasten die een hamburgers van vers vlees heeft gegeten tevreden is over de kwaliteit. Daarnaast zou meer dan negentig procent van die groep ook overgaan op herhalingsaankopen. Voldoende in de ogen van de hamburgerketen om de verkoop van de verse hamburger verder uit te breiden. Goede recensies Inmiddels zijn er in de Amerikaanse media al enkele recensies verschenen over de kwaliteit van de verse hamburger. Deze zijn over het algemeen redelijk positief. Zo zou de hamburger vooral iets sappiger zijn. Het verse vlees dat gebruikt wordt voor de hamburgers bevat volgens McDonald’s geen additieven, zoals kleur- en geurstoffen of bepaalde conserveermiddelen. De test met vlees uit de koeling in plaats van de diepvries voor de hamburgers van de Quarter Pounder, wordt internationaal gevolgd. Als de testresultaten verder goed blijven, dan wordt de mogelijkheid op termijn ook in Nederland geboden aan de gasten. Vooralsnog is dat niet aan de orde. Bron: @FoodClicks Buitenland – Hamburgerketen McDonald’s is in New York gestart met de verkoop van hamburgers, gemaakt van vers vlees in plaats van diepgevroren vlees. Een test in Dallas en Tulsa leverde zulke goede respons op van klanten dat de hamburgergigant het aandurft om er in New York mee te starten. Op de meeste van de 570 locaties in New York werd de hamburger al op bestelling klaargemaakt, zoals dat ook in de meeste gevallen hier in Nederland al gebeurt, maar dat zijn hamburgers van bevroren vlees. Het gebruik van gekoeld, vers vlees voor hamburgers is nieuw bij de keten. Vooralsnog gaat het uitsluitend om de hamburgers van de Quarter Pounder, en bestaan de diepgevroren en gekoelde hamburgervarianten naast elkaar. Grootste probleem bij het verse vlees is het onder controle krijgen van de bereidingstijd zodat er een kwalitatief hoogwaardig product uit de keuken komt, dat ook nog eens op alle locaties als een redelijk gestandaardiseerd product bij de consument terecht komt. Net als bij de diepgevroren varianten gaat de hamburger van het gekoelde vlees rechtstreeks op de grill. Opschalen De testperiode heeft uitgewezen dat dat in zoverre lukt, dat de test verder wordt opgeschaald. Een tevredenheidspercentage in een vealuatierapport lat zien dat negentig procent van de gasten die een hamburgers van vers vlees heeft gegeten tevreden is over de kwaliteit. Daarnaast zou meer dan negentig procent van die groep ook overgaan op herhalingsaankopen. Voldoende in de ogen van de hamburgerketen om de verkoop van de verse hamburger verder uit te breiden. Goede recensies Inmiddels zijn er in de Amerikaanse media al enkele recensies verschenen over de kwaliteit van de verse hamburger. Deze zijn over het algemeen redelijk positief. Zo zou de hamburger vooral iets sappiger zijn. Het verse vlees dat gebruikt wordt voor de hamburgers bevat volgens McDonald’s geen additieven, zoals kleur- en geurstoffen of bepaalde conserveermiddelen. De test met vlees uit de koeling in plaats van de diepvries voor de hamburgers van de Quarter Pounder, wordt internationaal gevolgd. Als de testresultaten verder goed blijven, dan wordt de mogelijkheid op termijn ook in Nederland geboden aan de gasten. Vooralsnog is dat niet aan de orde. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht



McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht


McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid