‘Medewerkers lunchen het liefst alleen’


Catering - Uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat veel medewerkers het liefst alleen lunchen. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden gaat collega’s en anderen uit de weg en zondert zich af. Bijna 15 procent luncht altijd buiten kantoor, waarvan meer dan de helft thuis een hapje eet. Ook lunchen met de baas is over het algemeen niet populair, schrijft cateraar Eurest, onderdeel van de Compass Group. Even rust, gewoon doorwerken of juist tijd om een rondje te lopen of om thuis met de kinderen te lunchen, vinden medewerkers belangrijk. De lunch is om te ontspannen, en dat kan niet met de baas erbij, zegt bijna 30 procent. Ook collega’s van andere afdelingen zijn geen populaire tafelgenoten. 22 procent wil niet met hen aan tafel, want ‘hen hebben we minder te melden’, zo blijkt uit het onderzoek. Cateraars kunnen op ‘deze gevoelens’ inspelen door lange aanschuiftafels te plaatsen, zodat iedereen gemakkelijk aan kan schuiven. Het faciliteren van een informeel gesprek, of om in contact te komen met andere collega’s, is een belangrijke taak van cateraars. Vooral bij het nieuwe werken is het van belang dat medewerkers in het restaurant werken, ontmoeten, bespreken, vergaderen en ontspannen waar en wanneer hen dat het beste uitkomt. ‘Het restaurant is niet langer alleen een lunchvoorziening, maar past in een omgeving van (in) formele meetings, loungen, relaxen en werkplekken, inclusief de daarbij behorende faciliteiten. Een ruimte met verschillende hoekjes, deels afgeschermd, maakt dat mogelijk’, aldus Eurest. Bron: Eurest

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid