Meer aandacht voor gezondheid in tweede Food100


Lijst - Vanmorgen werd de nieuwe Food100 bekend gemaakt. Food100 bestaat uit vijftig geselecteerde gevestigde foodprofessionals en vijftig jonge aanstormende talenten. De lijst werd dit jaar voor de tweede keer door een jury vastgesteld. Gezondheid had deze editie iets meer aandacht gekregen. Food100 wil juist foodgeneraties verbinden door gevestigde professionals te koppelen aan  de nieuwe generatie.  Door deze twee groepen met elkaar te koppelen hopen de initiatiefnemers dat zich een netwerk vormt waarbinnen nieuwe initiatieven ontstaan om de toekomst vorm te geven. Want het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21e eeuw. ‘De race to the bottom in food moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken’, schrijven de organisatoren daarom in hun persbericht. De afgelopen weken is een onafhankelijke vakjury bezig geweest met het beoordelen van de ruim 600 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Vandaag werd die lijst bekendgemaakt voorafgaand aan de Food Inspiration Days in Veghel, het volgend jaar twee jaarlijkse foodevent. De lijst staat gepubliceerd op de site van Food100. De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, maar een actuele selectie van de 100 mensen die zich sterk hebben gemaakt voor verbeteringen in ons voedselsysteem. De volgorde op de lijst is alfabetisch gerangschikt. De vakjury bestond dit jaar uit: Marjolijn Sonnema (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Ruud Zanders (Kipster), Jaap Seidell (Vrije Universiteit), Helen Kranstauber (Food Cabinet), Martin Scholten (Wageningen UR), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), Freke van Nimwegen (Instock), Dalila Sayd (Het EETschap). Jurylid, Helen Kranstauber,  zegt over de lijst van 2018: “Vanuit alle hoeken van de keten zijn aanmeldingen gekomen, meer dan 600 in totaal. Van wetenschapper tot ondernemer, van retailer tot blogger. En gelukkig ook weer een aantal vooruitstrevende boeren.” Vergeleken met 2017 heeft gezondheid dit jaar een prominentere plek op de lijst, denk aan diëtisten en onderzoekers. Bron: @FoodClicks Lijst - Vanmorgen werd de nieuwe Food100 bekend gemaakt. Food100 bestaat uit vijftig geselecteerde gevestigde foodprofessionals en vijftig jonge aanstormende talenten. De lijst werd dit jaar voor de tweede keer door een jury vastgesteld. Gezondheid had deze editie iets meer aandacht gekregen. Food100 wil juist foodgeneraties verbinden door gevestigde professionals te koppelen aan  de nieuwe generatie.  Door deze twee groepen met elkaar te koppelen hopen de initiatiefnemers dat zich een netwerk vormt waarbinnen nieuwe initiatieven ontstaan om de toekomst vorm te geven. Want het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21e eeuw. ‘De race to the bottom in food moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken’, schrijven de organisatoren daarom in hun persbericht. De afgelopen weken is een onafhankelijke vakjury bezig geweest met het beoordelen van de ruim 600 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Vandaag werd die lijst bekendgemaakt voorafgaand aan de Food Inspiration Days in Veghel, het volgend jaar twee jaarlijkse foodevent. De lijst staat gepubliceerd op de site van Food100. De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, maar een actuele selectie van de 100 mensen die zich sterk hebben gemaakt voor verbeteringen in ons voedselsysteem. De volgorde op de lijst is alfabetisch gerangschikt. De vakjury bestond dit jaar uit: Marjolijn Sonnema (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Ruud Zanders (Kipster), Jaap Seidell (Vrije Universiteit), Helen Kranstauber (Food Cabinet), Martin Scholten (Wageningen UR), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), Freke van Nimwegen (Instock), Dalila Sayd (Het EETschap). Jurylid, Helen Kranstauber,  zegt over de lijst van 2018: “Vanuit alle hoeken van de keten zijn aanmeldingen gekomen, meer dan 600 in totaal. Van wetenschapper tot ondernemer, van retailer tot blogger. En gelukkig ook weer een aantal vooruitstrevende boeren.” Vergeleken met 2017 heeft gezondheid dit jaar een prominentere plek op de lijst, denk aan diëtisten en onderzoekers. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: food100 2018

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid