Meesterijsbereider Maarten Colijn blij verrast met Koninklijke onderscheiding

Maarten Colijn met burgemeester de heer van Oostrum van Rhenen

Op woensdag 22 augustus heeft SVH Meesterijsbereider Maarten Colijn (58) uit handen van de burgemeester van Rhenen, de heer van Oostrum, een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zijn bijzondere bijdrage aan de sector Fastservice en inzet voor het horecaonderwijs en de ijsbranche in het algemeen zijn de aanleiding om hem te onderscheiden tot Lid in de orde van Oranje Nassau. 


Maarten Colijn werd verrast toen hij bij het ijsberenverblijf in het Ouwehands Dierenparkwerd ontvangen door zijn vrienden, familie en genodigden uit de horecabranche (een afvaardiging van KHN, Bedrijfschap Horeca & Catering, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Stichting Vakonderwijs Horeca, IJscentrum en de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders).

IJsberenijs
Maarten had voor deze dag de opdracht gekregen om speciaal 'ijsberenijs' te maken voor de winnaars van een prijsvraag. De burgemeester zou de kinderen bij het ijsberenverblijf feliciteren met hun prijs bij de pasgeboren ijsbeertjes. Pas te midden van zijn familie, vrienden en vele relaties in het Ouwehands Dierenpark kreeg Maarten door dat hém iets bijzonders te wachten stond.

Inzet voor ondernemers
Maarten is een bijzondere ondernemer die met zijn ervaring en vakkennis ook de collega-ondernemers graag ondersteunt. Vele bestuurlijke functies heeft hij al vervult, waardoor hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het vakmanschap, onderwijs en imago van de sector Fastservice. Als ondernemer gaat Maarten pragmatisch aan het werk door naast overleg ook praktisch invulling te geven aan het vakmanschap.
Zo werden de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland uitgebouwd tot een prestigieuze wedstrijd die landelijke belangstelling krijgt. Ook gaf hij daar een maatschappelijke betekenis aan door mensen met een verstandelijke handicap een podium te geven.

Over Maarten Colijn
Al ruim 3 decennia lang maakt Maarten ambachtelijk ijs. Eerst voor zijn cafetaria dat nu gerund wordt door zijn zoon en later vanuit zijn IJssalon Martino in Rhenen die hij nu samen met zijn dochter Sanne runt. Sinds 2010 is Maarten benoemd tot SVH Meesterijsbereider, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. Maarten is een vakman die met ondernemerskwaliteiten ook in diverse besturen zijn kennis kan delen. Zo was hij 15 jaar bestuurder bij KHN en is onder zijn leiding ruim 12 jaar geleden het IJscentrum opgericht. Zijn inzet reikte overigens verder dan de horeca. Zo heeft hij zich bijvoorbeeld ook actief ingezet voor de ondernemersbelangen in zijn woonplaats Rhenen.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek