Menken samen Bubble Post in fietsbezorging koel- en vriesproducten

DistributieDistributeur Menken stapt samen met stadsdistributeur Bubble Post in de fietsbezorging van koel- en vriesproducten. Samen starten zij een pilot in Amsterdam: de e-commerce klanten van Menken ontvangen hun pakket van een fietsende bezorger.

Menken verzorgt de logistiek voor webshops in food. Het klantenbestand van Menken bestaat uit diverse online aanbieders van food. Menken coördineert vanuit haar DC in Zoetermeer het hele logistieke proces. Orderpicking, transportplanning en bezorging tot aan de deur. Met bussen die gekoeld worden door zonnepanelen levert Menken door heel Nederland. De belevering in Amsterdam, en dan met name de grachtengordel, wordt nu opgepakt door Bubble Post. “Het klantenbestand groeit ontzettend snel en door de samenwerking met de ‘groene’ transporteur slaan wij twee vliegen in één klap. De klant ontvangt sneller, en met minder risico op oponthoud, haar bestelling. En vervolgens ook nog eens eco-friendly”, verklaart Menken de samenwerking.

Goederen
Bubble Post is gespecialiseerd in first-and-last-mile delivery. Het Belgische bedrijf is in september 2015 gestart met bezorgen in Amsterdam. De goederen worden altijd aan de rand van een stad afgeleverd, vanwaar ze per fiets worden bezorgd. Een eigen ontwikkeld IT-systeem berekent eerst de meest efficiënte route. Aan de rand van Amsterdam is een verdeelcentrum waar zowel Menken als Bubble Post gebruik van maken. Naast Amsterdam is Bubble Post ook actief in Rotterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven. Of ook in die steden de samenwerking met Menken wordt gezocht, is niet bekend.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws