Michelin reikt voor het eerst ster uit aan fastfood marktkraam in Singapore
Horeca - De Michelin Gids heeft voor het eerst in haar bestaan een Michelin-ster uitgereikt aan een fastfood marktkraam. Het stalletje van Chan Hon Meng in Singapore viel in de prijzen met de door de ondernemer gemaakte ‘Hongkong soya sauce chicken rise and noodles’. Het verkooppunt van Chan Hon Meng bevindt zich in de Chinese wijk in de Aziatische metropool Singapore. Een naam heeft zijn kraam niet, maar iedereen weet dat het zit op nummer 126. Dagelijks staan de mensen bij Chan in de rij voor zijn specialiteit Hongkong soya sauce chicken rise and noodles. Het Kantonese kippengerecht is door Chan zelf bedacht en ontwikkeld en wordt vers voor het oog van de klanten bereid en opgediend; gemiddeld zo’n 180 per dag. Na omgerekend 1,30 euro te hebben afgerekend, kan het gerecht staande worden gegeten of worden meegenomen voor onderweg, want zitplaatsen heeft de kraam van Chan niet. Chan’s Hongkong soya sauce chicken rise and noodles is populair, want wachttijden ervoor kunnen oplopen tot drie uur. Sprakeloos Volgens eigen zeggen was Chan ‘sprakeloos’ toen hij de oproep van Michelin kreeg om te verschijnen op het grote sterrengala diner in Singapore. “Ik dacht dat het een grap was.” Hier kreeg hij als eerste fastfood marktkraam ooit een Michelin-ster. “We kijken niet naar de locatie, maar naar de kwaliteit van het eten en dat is bij Chan meer dan voortreffelijk”, aldus de toelichting van de Michelin-jury. Chan, nu 51, begon op z’n vijftiende met een eigen straatkraam in Singapore van waaruit hij door hem zelf bedachte verse vleesspecialiteiten verkoopt. Bron: @FoodClicks
Horeca - De Michelin Gids heeft voor het eerst in haar bestaan een Michelin-ster uitgereikt aan een fastfood marktkraam. Het stalletje van Chan Hon Meng in Singapore viel in de prijzen met de door de ondernemer gemaakte ‘Hongkong soya sauce chicken rise and noodles’. Het verkooppunt van Chan Hon Meng bevindt zich in de Chinese wijk in de Aziatische metropool Singapore. Een naam heeft zijn kraam niet, maar iedereen weet dat het zit op nummer 126. Dagelijks staan de mensen bij Chan in de rij voor zijn specialiteit Hongkong soya sauce chicken rise and noodles. Het Kantonese kippengerecht is door Chan zelf bedacht en ontwikkeld en wordt vers voor het oog van de klanten bereid en opgediend; gemiddeld zo’n 180 per dag. Na omgerekend 1,30 euro te hebben afgerekend, kan het gerecht staande worden gegeten of worden meegenomen voor onderweg, want zitplaatsen heeft de kraam van Chan niet. Chan’s Hongkong soya sauce chicken rise and noodles is populair, want wachttijden ervoor kunnen oplopen tot drie uur. Sprakeloos Volgens eigen zeggen was Chan ‘sprakeloos’ toen hij de oproep van Michelin kreeg om te verschijnen op het grote sterrengala diner in Singapore. “Ik dacht dat het een grap was.” Hier kreeg hij als eerste fastfood marktkraam ooit een Michelin-ster. “We kijken niet naar de locatie, maar naar de kwaliteit van het eten en dat is bij Chan meer dan voortreffelijk”, aldus de toelichting van de Michelin-jury. Chan, nu 51, begon op z’n vijftiende met een eigen straatkraam in Singapore van waaruit hij door hem zelf bedachte verse vleesspecialiteiten verkoopt. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Lees berichtHoreca Expo 2020 in Gent gaat niet door
Beurzen – Beursorganisator Easyfairs heeft de Belgische horecabeurs Horeca Expo in Gent geannuleerd als gevolg van alle perikelen rondom corona. De beslissing werd genomen omdat ruim 96% van de standhouders had aangegeven de editie 2020 te willen overslaan.
Lees berichtRIJKS start met nieuwe afhaalformule Make-Away
Horeca – De afhaaldiners bij restaurant RIJKS waren al eerder in maart dit jaar geïntroduceerd, maar in december herintroduceert chef-kok Joris Bijdendijk deze afhaaldiners met een nieuwe formule: de Make-Away-box.
Lees berichtMichelin Gids bundelt krachten met TripAdvisor en TheFork
Horeca - De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden. Evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor met dochteronderneming TheFork, zijn een samenwerking op het gebied van content en licenties aangegaan, om de...
Lees bericht‘Amsterdams restaurant’ serveert duurste hamburger in Singapore
Horeca – Het Amsterdams restaurant Lombardo’s krijgt een tweede locatie in Singapore en serveert ter gelegenheid daarvan de duurste hamburger van Singapore. Zo is het broodje van de burger belegd met 24-karaats goud en bestaat de burger uit 100% Japans wagyu-rundvlees. De burger is slechts 10 dagen verkrijgbaar en kost $250,-. Het hamburgerrestaurant Lombardo’s is opgericht door chefkok Martijn Verdonk en...
Lees berichtRestaurant ’t Nonnetje volledig vernieuwd
Horeca– Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde eetgelegenheid aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Eigenaar Robert-Jan Nijland heeft de korte wintersluiting gebruikt om het restaurant volledig te restylen: ‘Alleen bij ons eet je binnen de Benelux...
Lees bericht