‘MKB kiest vaker voor crowdfunding als financiering’


Financieel - Steeds vaker kiezen ‘doorsnee’ MKB-bedrijven voor crowdfunding. De tijd dat deze financieringsvorm alleen door innovatieve startups werd gebruikt, is voorbij. Dat zegt althans CrowdAboutNow. ‘Wij merken tegenwoordig juist het omgekeerde,’ aldus Mark Laagewaard, directeur van crowdfundingplatform CrowdAboutNow. ‘Steeds vaker komen er aanvragen van bijvoorbeeld kruideniers, horeca en zonnestudio’s ’ Zo crowdfundde boerenkruidenier Welkoop in Anna Palowna afgelopen maand voor de uitbreiding van hun winkel. Ze haalden 25.500 op bij 38 investeerders. ‘Crowdfunding geeft direct contact met klanten die investeren omdat ze blij zijn met onze winkel.’ Nabijheid Laagewaard verklaart: ‘Bedrijven als de boerenkruidenier zijn heel geschikt voor crowdfunding. Deze ondernemers hebben gewoon een helder plan, stralen vertrouwen uit omdat ze al langer bestaan en hebben een goed netwerk. Zo crowdfundde ondernemer Victor Stukker binnen de kortste keren zijn restaurant Héron bij elkaar, doordat hij binnen Utrecht als bekende gastheer van gerenommeerde restaurants al een groot netwerk heeft. Laagewaard verwacht dat crowdfunding in steeds meer branches opgepikt wordt. Bron: CrowdAboutNow Financieel - Steeds vaker kiezen ‘doorsnee’ MKB-bedrijven voor crowdfunding. De tijd dat deze financieringsvorm alleen door innovatieve startups werd gebruikt, is voorbij. Dat zegt althans CrowdAboutNow. ‘Wij merken tegenwoordig juist het omgekeerde,’ aldus Mark Laagewaard, directeur van crowdfundingplatform CrowdAboutNow. ‘Steeds vaker komen er aanvragen van bijvoorbeeld kruideniers, horeca en zonnestudio’s ’ Zo crowdfundde boerenkruidenier Welkoop in Anna Palowna afgelopen maand voor de uitbreiding van hun winkel. Ze haalden 25.500 op bij 38 investeerders. ‘Crowdfunding geeft direct contact met klanten die investeren omdat ze blij zijn met onze winkel.’ Nabijheid Laagewaard verklaart: ‘Bedrijven als de boerenkruidenier zijn heel geschikt voor crowdfunding. Deze ondernemers hebben gewoon een helder plan, stralen vertrouwen uit omdat ze al langer bestaan en hebben een goed netwerk. Zo crowdfundde ondernemer Victor Stukker binnen de kortste keren zijn restaurant Héron bij elkaar, doordat hij binnen Utrecht als bekende gastheer van gerenommeerde restaurants al een groot netwerk heeft. Laagewaard verwacht dat crowdfunding in steeds meer branches opgepikt wordt. Bron: CrowdAboutNow

Auteur: Steffen van Beek

Tags: crowdfunding

Gerelateerd nieuws

CrowdAboutNow bereikt mijlpaal met 100 miljoen

Crowdfunding - CrowdAboutNow, het crowdfunding platform dat zich richt op het financieren van lokale ondernemers, heeft de mijlpaal bereikt van 100 miljoen. In totaal is er 100 miljoen geïnvesteerd in ondernemers die met het platform hun crowdfunding zijn gestart.

Lees bericht


Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht

Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Lees bericht

Visrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam

Horecaconcept - In september opent Pesca een nieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging in de havenstad wordt na Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid