Muffins en koekjes bakt Hutten voortaan zelf


Catering – Donderdagavond opende cateraar Hutten een eigen bakkerij. Een gewone bakkerij. Alleen wordt de bakkerij gerund door mensen met taal- , spraak- en hoorproblemen. Hutten heeft eerder de voormalige bakkerij van het opleidingsinstituut Kentalis voor mensen met een taal- en spraakbeperking overgenomen en gaat deze nu in eigen beheer verder uitbreiden, samen met de klanten van de cateraar. Elke baas krijgt het personeel dat hij verdient. Daar kan in het geval van Hutten aan worden toegevoegd: dat elk bedrijf de klanten krijgt die het verdient. Want als donderdagavond bij de opening van de bakkerij één ding duidelijk werd dan is het wel dat de klanten (bij Hutten samenwerkers, red.) het nieuwe initiatief van de cateraar omarmen en zonder meer een bijdrage gaan leveren aan ‘het persoonlijk geluk van een aantal mensen’, zoals dat meerdere malen werd genoemd tijdens de opening. Hutten profileert zich als de meest vitale, innovatieve en duurzame cateraar van Nederland, maar geeft daar door tal van activiteiten ook invulling aan. De bakkerij is gevestigd op de eerste etage van het hoofdkantoor van de cateraar aan de Mountbattenweg in Veghel. De werkruimte is volledig geïntegreerd tussen de eigen ontwerpafdeling voor decor- en presentatieartikelen, de technische dienst en de kantoorafdelingen. In de ruime open bakkerij gaan de mensen onder begeleiding aan de slag met speltkoekjes en -broodproducten voor eigen locaties en geïnteresseerde derden. Maar er wordt ook gewerkt met een duidelijke doelstelling: Hutten wil de komende jaren het suikerpercentage in de koekjes met 50 procent verminderen. Het oorspronkelijke doel van Bakkerij Kentalis Compas was oud-leerlingen en andere cliënten met gehoorproblemen, die niet aan een reguliere baan kunnen komen, een zinvolle dagbesteding aanbieden in een aangepaste en prettige werkomgeving. Hutten gaat dat verder uitbreiden. De 15 medewerkers maken nu zo'n 10.000 biologische koeken en worstenbroodjes per week, voornamelijk gebaseerd op spelt en haver. Op termijn wordt er uitgebreid met onder andere appelflappen, muffins, cakes en brownies. Bert Pauli, gedeputeerde in Noord Brabant, noemde Hutten bij de opening van de bakkerij, één van de vele voorbeeldbedrijven die Brabant op sociaal- en maatschappelijk gebied kent. “Maar de wijze waarop Hutten invulling geeft aan de maatschappelijke noodzaak alle mensen een kans op geluk te bieden, is bewonderenswaardig en zal ik niet vergeten.” Hij doelde hiermee op het volgende project van directeur eigenaar Bob Hutten om einde dit jaar een nieuw bedrijf te starten wat een bijdrage moet gaan leveren aan de voedselverspilling en ook gerund gaat worden door mensen met een beperking. De openingshandeling van de bakkerij werd verricht door een tweetal ooms en tantes van Bob Hutten zelf door een aantal koekjes af te bakken. Voor Bob Hutten had deze handeling ook iets symbolisch. Zijn grootvader had vroeger een eigen bakkerij en met de komst van de bakkerij bij het cateringbedrijf was voor hem persoonlijk de cirkel rond. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid