Museumrestaurant Rijks bij top 5 van de wereld


Horeca - Restaurant Rijks van het Rijksmuseum in Amsterdam is door het gezaghebbende Amerikaanse magazine Fine Dining Lovers beoordeeld bij de vijf beste museumrestaurants ter wereld. In de maandag uitgereikte Entree Hospitality & Style Awards 2015 viel het interieurdesign van Rijks in de prijzen. ‘Vergeet tweederangs museumcafetaria’s en veel te dure kantines, museumrestaurants zorgen vandaag de dag voor net zoveel rumoer als de musea zelf’, zo schrijft Fine Dining Lovers. ‘Door het aantrekken van top chefs en te acteren op de meest mooie locaties, beleeft het museumrestaurant een ware renaissance.’ Rijks, een concept van de Vermaat Groep, opende op 1 november 2014 in het vernieuwde Rijksmuseum met chef Joris Bijdendijk achter het fornuis. Fine Dining Lovers prijst Rijks omdat ‘het restaurant met haar gerechten de geschiedenis van Nederland vertelt’. Bijdendijk reageerde op Facebook euforisch op de notering: : ‘Like a dream! After 1 year RIJKS® number 5 of best museum restaurant in the world! #bangit.’ Rijks laat vier museumrestaurants voor zich: Nerua in het Guggenheim in Bilbao (Spanje), Untitled in het Whitney Museum of American Art in New York (VS), The Modern in het Museum for Modern Art in New York (VS) en Le Frank in het Fondation Louis Vuitton in Parijs (Frankrijk). Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid