Na de tram nu ook dineren in de trein


Horeca - Naast het dineren in de Hofftram in Den Haag, kunnen liefhebbers van rijdend dineren vanaf 21 augustus ook terecht in de trein. Railpromo start namelijk in samenwerking met de Nederlandse sterrenchef Edwin Soumang (Restaurant One, 1 Michelin-ster) het Panorama Rail Restaurant. Deze tot restaurant omgebouwde exclusieve trein vertrekt wekelijks vanuit Amsterdam Centraal voor een rondrit door Nederland. In de keukens van de trein worden de diners vers bereid. Het Panorama Rail Restaurant is een tot restaurant omgebouwde trein met een rijke historie in Europa die start bij de legendarische Trans Europ Express (TEE). De luxueuze internationale trein met de naam “Rheingold” kende louter plaatsen in de 1e klas, zag in 1957 het levenslicht en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève. Het panoramarijtuig en andere 1e klas-restauratierijtuigen vormen nu het Panorama Rail Restaurant. Het treinrestaurant biedt ook afgeschermde compartimenten voor groepen en is af te huren voor gezelschappen vanaf dertig personen. Tickets voor de rit inclusief het diner kosten € 125,-. Het Panorama Rail Restaurant rijdt tussen de reguliere treinen van NS, Arriva en andere spoorvervoerders. Railpromo en de onafhankelijke infrastructuurbeheerder ProRail hebben daartoe een dienstregeling voor het treinrestaurant opgesteld. Vanuit Amsterdam Centraal wordt een vaste, ten minste 2.45 uur durende route gereden via Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Gouda en Breukelen. De menu’s die in het Panorama Rail Restaurant worden geserveerd zijn gecreëerd door Edwin Soumang, chef van het met een Michelinster bekroonde Nederlandse Restaurant One. Het menu wijzigt ieder kwartaal en wordt samengesteld passend bij de tijd van het jaar. Bron: Railpromo

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid