Nationale Mosselweek zaterdag van start


Actieweek - Zaterdag 2 september start de Nationale Mosselweek. De actieweek is niet alleen bestemd voor het thuis bereiden van mosselen, maar ook diverse restaurants doen weer mee. Het thema van de mosselweek is dit jaar ‘Schuif aan bij de mosseltafel’. Ongeacht of het thuis is of in een van de deelnemende restaurants. Met de 'R' in de maand neemt de belangstelling voor Zeeuwse mosselen in Nederland traditioneel sterk toe. Na de primeurmaanden juli en augustus piekt de mosselconsumptie in september significant. Mosselen eten is een bijzondere eetbeleving en vooral gezellig; uit de pan eten, met een schelp als enig eetgerei. De Zeeuwse mosselsector wil dat eetmoment via het thema van de mosselweek benadrukken en zo mensen over de streep halen om vrienden of familie uit te nodigen en Zeeuwse mosselen te eten. De deelnemende restaurants zijn te vinden via een site. Met de Nationale Mosselweek introduceert de mosselsector ook de nieuwe meerjarige campagne ‘Mosselen, Zo uit Zeeland’. De campagne - gericht op Nederland en België -  gaat nadrukkelijk in op de herkomst van de mosselen. Met mosselen haal je Zeeland naar je eigen keuken. Een puur natuurproduct met een zilte smaak dat synoniem is voor een bijzondere eetbeleving. Bron: Mosselbureau Actieweek - Zaterdag 2 september start de Nationale Mosselweek. De actieweek is niet alleen bestemd voor het thuis bereiden van mosselen, maar ook diverse restaurants doen weer mee. Het thema van de mosselweek is dit jaar ‘Schuif aan bij de mosseltafel’. Ongeacht of het thuis is of in een van de deelnemende restaurants. Met de 'R' in de maand neemt de belangstelling voor Zeeuwse mosselen in Nederland traditioneel sterk toe. Na de primeurmaanden juli en augustus piekt de mosselconsumptie in september significant. Mosselen eten is een bijzondere eetbeleving en vooral gezellig; uit de pan eten, met een schelp als enig eetgerei. De Zeeuwse mosselsector wil dat eetmoment via het thema van de mosselweek benadrukken en zo mensen over de streep halen om vrienden of familie uit te nodigen en Zeeuwse mosselen te eten. De deelnemende restaurants zijn te vinden via een site. Met de Nationale Mosselweek introduceert de mosselsector ook de nieuwe meerjarige campagne ‘Mosselen, Zo uit Zeeland’. De campagne - gericht op Nederland en België -  gaat nadrukkelijk in op de herkomst van de mosselen. Met mosselen haal je Zeeland naar je eigen keuken. Een puur natuurproduct met een zilte smaak dat synoniem is voor een bijzondere eetbeleving. Bron: Mosselbureau

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid