Nederland massaal uit eten tijdens Valentijnsdag; topdag voor champagne


Horeca - Op Valentijnsdag (14 februari) gaat Nederland massaal uit eten. Van de 68% van de mensen die op deze dag iets doen, gaat liefst 90% uit eten. Voor champagne is Valentijnsdag eveneens een topdag. Dit blijkt uit onderzoek van restaurantbeoordelingssite IENS. Gingen er volgens IENS vorig jaar op Valentijnsdag al heel veel mensen buiten de deur eten, dit jaar worden het er nóg meer. Gemiddeld wordt er op de dag 150 euro aan het ‘Valentijnsdiner’ gespendeerd. Een restaurant hoeft volgens IENS op deze dag niet speciaal ‘romantisch’ te zijn, maar ‘trendy’ is wel een belangrijke voorwaarde. Voor Valentijsdag wordt meer dan de helft van de reserveringen gedaan door de man. Restaurants in Noord-Holland krijgen de meeste tortelduifjes over de vloer en het merendeel hiervan is tussen de 25 en 35 jaar oud. Nederlanders kiezen van de kaart waar ze zin in hebben en zijn niet zo vatbaar voor speciale menu’s. Wat op Valentijnsdag vooral niet wordt gegeten zijn hamburgers, eten dat veel knoflook bevat en ‘niet-charmant te eten’ gerechten als seafood, spareribs of ramensoep met noedels. Het Valentijnsonderzoek werd in januari uitgevoerd onder bijna duizend gebruikers van IENS en TheFork (a TripAdvisor company). Bron: @FoodClicks Horeca - Op Valentijnsdag (14 februari) gaat Nederland massaal uit eten. Van de 68% van de mensen die op deze dag iets doen, gaat liefst 90% uit eten. Voor champagne is Valentijnsdag eveneens een topdag. Dit blijkt uit onderzoek van restaurantbeoordelingssite IENS. Gingen er volgens IENS vorig jaar op Valentijnsdag al heel veel mensen buiten de deur eten, dit jaar worden het er nóg meer. Gemiddeld wordt er op de dag 150 euro aan het ‘Valentijnsdiner’ gespendeerd. Een restaurant hoeft volgens IENS op deze dag niet speciaal ‘romantisch’ te zijn, maar ‘trendy’ is wel een belangrijke voorwaarde. Voor Valentijsdag wordt meer dan de helft van de reserveringen gedaan door de man. Restaurants in Noord-Holland krijgen de meeste tortelduifjes over de vloer en het merendeel hiervan is tussen de 25 en 35 jaar oud. Nederlanders kiezen van de kaart waar ze zin in hebben en zijn niet zo vatbaar voor speciale menu’s. Wat op Valentijnsdag vooral niet wordt gegeten zijn hamburgers, eten dat veel knoflook bevat en ‘niet-charmant te eten’ gerechten als seafood, spareribs of ramensoep met noedels. Het Valentijnsonderzoek werd in januari uitgevoerd onder bijna duizend gebruikers van IENS en TheFork (a TripAdvisor company). Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid