Nederlands Bocuse d’Or team kwalificeert zich voor wereldfinale

Vleesgerecht Bocuse d'Or 2016 Foto: Kyonne Leyser

Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017.

Het team, dat evenals coach Lars Aukema bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen 5 uur en 35 minuten zijn gerechten met steur en steurkaviaar en gerechten met hert voor 14 couverts. Het sterke concurrentieveld bestond uit 20 Europese topkoks.

Chef Jan Smink is enorm blij met het behaalde resultaat. “Ons doel was om minimaal een achtste plaats te halen, dat we op de zevende plaats geëindigd zijn is echt geweldig.” Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle): ,,Een groot compliment voor het team. De passie die het team uitstraalde en het vakmanschap dat ze met elkaar gepresenteerd hebben heeft geleid tot fantastisch mooie gerechten. Alle lof voor Jan, Sander en Lars!”

Bocuse d’Or is een internationale, prestigieuze kookwedstrijd, vernoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse. De kookcompetitie is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks. Met het behalen van de Europese finale in Budapest heeft het Nederlandse team zich gekwalificeerd voor de wereldfinale op 24 en 25 januari 2017 in Lyon. Daar vindt de strijd plaats om de gouden, zilveren en bronzen Bocuse d’Or.

Bron: Bocuse d’Or

Auteur: Steffen van Beek