Nieuwe tomatenketchup Remia gezoet met stevia en 100% natuurlijk

Met de introductie speelt Remia in op de vraag naar meer natuurlijke en verantwoorde producten

Sauzen - Remia heeft een tomatenketchup geïntroduceerd die is gezoet met zoetstof uit de steviaplant. Hierdoor bevat de nieuwe Remia tomaten ketchup 30% minder suiker dan de meeste andere ketchups.

Met de introductie wil het bedrijf uit Den Dolder inspelen op de vraag naar meer natuurlijke en verantwoorde producten. De lancering van de vernieuwde receptuur past bij de rol van Remia als smaakmaker en innovator in de markt voor sauzen en vetten binnen de levensmiddelenbranche. De tomaten ketchup met de vernieuwde receptuur bevat aanzienlijk minder suiker dan de meeste andere ketchups omdat deze is gezoet met natuurlijke ingrediënten, waaronder een zoetstof uit de steviaplant. Deze leent zich uitstekend voor het zoeten van voeding, is twee- tot driehonderd keer zo zoet als suiker, maar bevat niet de calorieën. Nieuwe Remia tomaten ketchup is glutenvrij en voorzien van het ‘Ik Kies Bewust’-vinkje. Binnen foodservice is de tomaten ketchup binnenkort verkrijgbaar in 10 kg emmer.

Auteur: Paul Peter Blonk