NS: toiletten moeten klasse uitstralen

Op veel plekken op treinstations kan al contactloos worden betaald, straks ook op het toilet?

Treinstations - NS Stations steekt geld in kwaliteit, het wil het verblijf op het station voor reizigers verder veraangenamen. Onderdeel daarvan is nu ook een forse investering in de toiletten.

“Wij willen dat op ieder station dezelfde hoge standaard komt. De toiletten moeten niet alleen schoon en toegankelijk zijn, maar ook herkenbaar. Het toilet op het station moet een kwaliteitsmerk worden, waar je contactloos kunt betalen met je bankpas”, zegt Boukje Bügel, directeur Retail van NS Stations in De Telegraaf. Nu nog zijn de 21 toiletruimten op 20 grote stations voorzien van een toiletjuffrouw. “De kwaliteit moet omhoog”, zegt Bügel. Reizigers oordelen volgens de NS-directeur nu te verschillend over de kwaliteit van de wc’s, die op elk station door een andere juffrouw worden geëxploiteerd. “Wij willen als NS dat treinreizigers het verblijf op het station als heel plezierig ervaren. En daar horen goede fietsenstallingen, comfortabele wachtruimten en een sanitaire topvoorziening bij.”

Om dit te bereiken heeft NS het bedrijfsleven gevraagd een bod te doen op de exploitatie. Eerst voor de toiletten op de grote stations, maar daarna wil de NS ook de wc’s op de kleine stations ombouwen. “De toiletwereld is enorm veranderd. Er zijn nu bedrijven die heel goed zijn. Wij willen profiteren van hun innovatie, de toiletten moeten meer klasse uitstralen.”

Bron: De Telegraaf

Auteur: Martijn Louws