Onderzoeken naar overeenkomst voeding in herstel sporter en patiënt


Onderzoek - Binnen topcentrum Eat2Move starten deze maand drie onderzoekers aan projecten op het raakvlak van voeding, sport en zorg. Centraal in de onderzoeken staat de vraag of er overeenkomsten zijn in de voeding tussen een sporter die moet herstellen na een zware inspanning of een patiënt die moet herstellen na een ingreep. Maria Hopman, boegbeeld van Eat2Move, noemt het niet alleen een prachtige inhoudelijke start voor Eat2Move, maar verwacht ook dat de uitwisseling van kennis rond herstel na sport en herstel na medische behandelingen zal leiden tot synergie. Eat2Move is recent ontwikkeld op initiatief van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. In Eat2Move werken samen: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, InnoSportNL, Sportcentrum Papendal, NIZO food research en FrieslandCampina. In de nieuwe projecten wordt kennis direct ontsloten naar de sport- en zorgpraktijk.  Topzwemster Rieneke Terink maakt  in haar project het prestatievermogen en de mate van herstel van sporters meetbaar. Resultaten uit haar onderzoek vinden direct toepassing in de (top)sportpraktijk.  Pim Knuiman gaat rol van de timing van voeding op herstel en adaptatie tijdens sporttraining onderzoeken. Ook bestudeert hij welke voeding optimale ondersteuning geeft bij prestatie en herstel. Margot de Regt gaat het herstel van patiënten onderzoeken en optimaliseren. Deze promotieonderzoeken zullen leiden tot nieuwe inzichten voor zowel sport- als zorgorganisaties. In nauwe samenwerking met bedrijven kan direct valorisatie plaatsvinden, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van specifieke voedingsproducten. De projecten zijn te volgen op de website, die vandaag live is gegaan. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid