Ook Picnic in spotlight door arbeidscontracten bezorgers


Arbeidscontract - Niet alleen de bezorgdiensten als Deliveroo staan in de spotlight wat betreft de gehanteerde arbeidscontracten voor de bezorgers, ook online supermarkt Picnic is onderwerp van discussie. Donderdag krijgt Picnic van Young & United een aanmoedigingsprijs in de vorm van een Gouden Betonmix. De mix staat voor een solide basis voor de werknemers met meer zekerheid en duurzaamheid. De werknemers zijn nu allemaal uitzendkrachten en veel van hen werken niet langer dan 3 maanden voor Picnic. ‘Voor een bedrijf dat snel groeit en zegt dat de medewerkers ‘ontzettend belangrijk zijn voor de kwaliteit’, investeert het heel weinig in z’n werknemers,’ zegt Ibrahim (25), oud-werknemer van Picnic en actief in Young & United in een reactie. ‘De Gouden Betonmix bestaat uit een aantal elementen: vaste contracten, een zeker inkomen en duurzame arbeidsomstandigheden. Als Picnic echt die leuke werkgever wil zijn, dan geven ze ons een vaste basis.’ 10.000 mensen in 2020 Picnic is hard aan het groeien en zegt in 2020 10.000 mensen nodig te hebben. Met een kapitaalinjectie van 100 miljoen en een verwachtte omzetgroei van ruim 200% kunnen de werkers best een zeker contract krijgen, laat Young & United weten. Bron: @FoodClicks Arbeidscontract - Niet alleen de bezorgdiensten als Deliveroo staan in de spotlight wat betreft de gehanteerde arbeidscontracten voor de bezorgers, ook online supermarkt Picnic is onderwerp van discussie. Donderdag krijgt Picnic van Young & United een aanmoedigingsprijs in de vorm van een Gouden Betonmix. De mix staat voor een solide basis voor de werknemers met meer zekerheid en duurzaamheid. De werknemers zijn nu allemaal uitzendkrachten en veel van hen werken niet langer dan 3 maanden voor Picnic. ‘Voor een bedrijf dat snel groeit en zegt dat de medewerkers ‘ontzettend belangrijk zijn voor de kwaliteit’, investeert het heel weinig in z’n werknemers,’ zegt Ibrahim (25), oud-werknemer van Picnic en actief in Young & United in een reactie. ‘De Gouden Betonmix bestaat uit een aantal elementen: vaste contracten, een zeker inkomen en duurzame arbeidsomstandigheden. Als Picnic echt die leuke werkgever wil zijn, dan geven ze ons een vaste basis.’ 10.000 mensen in 2020 Picnic is hard aan het groeien en zegt in 2020 10.000 mensen nodig te hebben. Met een kapitaalinjectie van 100 miljoen en een verwachtte omzetgroei van ruim 200% kunnen de werkers best een zeker contract krijgen, laat Young & United weten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht


Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid