Ook autonoom doet Sligro het goed

Cijfers – De Sligro Food Group heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. In de eerste 13 weken van 2016 realiseerde het bedrijf een omzet van €633 miljoen, een stijging van €28 miljoen (4,5%) ten opzichte van de omzet van €605 miljoen in 2015. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 1,5%.

De omzet van de divisie Foodservice nam in het eerste kwartaal met 7,3% toe tot een totaal bedrag van bijna 430 miljoen euro. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 2,7%. De overnames van de twee locaties van De Kweker en het Belgische Java van begin dit jaar zijn met ingang van maart opgenomen in de cijfers van de groep.

Foodretail
De omzet van de divisie Foodretail nam in het eerste kwartaal met 0,8% af. De identieke consumentenomzet van de EMTÉ-supermarkten nam in het eerste kwartaal af met 3,0%. De resultaten van de nieuwe EMTÉ 3.0 -vestigingen noemt het concern veelbelovend. Eind dit jaar verwacht Sligro 15 vestigingen onder dit nieuwe format te brengen. De recent aangetrokken locatie van het voormalige Van Heinde in 's-Hertogenbosch gaat de Veghelse groothandel op 7 mei openen als EMTÉ 3.0. Tegen het einde van het tweede kwartaal wordt ook een nieuwe EMTÉ in Eindhoven geopend.
Sligro Food Group realiseerde over het jaar 2015 een omzet van bijna € 2,7 miljard met een nettowinst van € 81 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg ruim 5.700.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek