Oprichting nieuw smaaknetwerk in de zorg


Zorg –  ‘Smaak van het Huis’ is een nieuw netwerk in de zorg dat ervaringen en recepturen op het gebied van eten en drinken voor specifieke zorgdoelgroepen met elkaar gaat delen. Inmiddels hebben zich al 110 zorginstellingen en ziekenhuizen aangemeld. ‘Dat er belangstelling was voor meer uitwisseling van gezonde, duurzame en smaakvolle gerechten bij instellingen die zich richten op specifieke zorggroepen was bekend, maar dat de belangstelling zo groot was overtrof de verwachtingen,’ aldus de initiatiefnemers Jelle Ferwerda, Rudi Crabbé  en Eric-Jan Wissink. Het smaaknetwerk ‘Smaak van het Huis’ heeft de eerste bijeenkomst gehad en is nu bezig met het opstellen van het programma 2018. Om de opgedane kennis met elkaar te delen worden diverse kleinere netwerkgroepen (GGZ, Care en Cure) opgericht. Binnen elke van deze groepen gaan managers en chefs/inkopers eetervaringen en recepturen met elkaar delen voor verschillende zorggroepen als bijvoorbeeld oncologie en dementie. Bij dergelijke zorggroepen gelden geheel andere regels voor smaak en receptuur dan bij andere groepen. Bedoeling is dat de ervaringen van die specifieke kennis met elkaar wordt gedeeld en beschikbaar komt voor keukens van andere instellingen. Door middel van workshops kunnen dan vervolgens medewerkers, zorgcollega’s, patiënten en cliënten geïnspireerd en geleerd worden hoe ze in het vervolg eetkeuzes kunnen maken die een betere, en positieve, bijdrage leveren. Bron: @FoodClicks Zorg –  ‘Smaak van het Huis’ is een nieuw netwerk in de zorg dat ervaringen en recepturen op het gebied van eten en drinken voor specifieke zorgdoelgroepen met elkaar gaat delen. Inmiddels hebben zich al 110 zorginstellingen en ziekenhuizen aangemeld. ‘Dat er belangstelling was voor meer uitwisseling van gezonde, duurzame en smaakvolle gerechten bij instellingen die zich richten op specifieke zorggroepen was bekend, maar dat de belangstelling zo groot was overtrof de verwachtingen,’ aldus de initiatiefnemers Jelle Ferwerda, Rudi Crabbé  en Eric-Jan Wissink. Het smaaknetwerk ‘Smaak van het Huis’ heeft de eerste bijeenkomst gehad en is nu bezig met het opstellen van het programma 2018. Om de opgedane kennis met elkaar te delen worden diverse kleinere netwerkgroepen (GGZ, Care en Cure) opgericht. Binnen elke van deze groepen gaan managers en chefs/inkopers eetervaringen en recepturen met elkaar delen voor verschillende zorggroepen als bijvoorbeeld oncologie en dementie. Bij dergelijke zorggroepen gelden geheel andere regels voor smaak en receptuur dan bij andere groepen. Bedoeling is dat de ervaringen van die specifieke kennis met elkaar wordt gedeeld en beschikbaar komt voor keukens van andere instellingen. Door middel van workshops kunnen dan vervolgens medewerkers, zorgcollega’s, patiënten en cliënten geïnspireerd en geleerd worden hoe ze in het vervolg eetkeuzes kunnen maken die een betere, en positieve, bijdrage leveren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht

Inzet platform ToekomstProef is meer gezonde zorgmaaltijden

Zorgplatform - Zorginstellingen, leveranciers en patiëntenorganisaties kunnen vanaf donderdag terecht op het platform ToekomstProef. Op dit online platform is alle informatie te vinden over duurzamere en gezondere voeding binnen de zorg. Het platform biedt concrete handvatten om te verder te verduurzamen en stelt zorgpartijen ook in staat te meten hoe ze scoren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid...

Lees bericht

Huuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform

Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.

Lees bericht


Eetomgeving in ziekenhuizen wordt steeds gezonder

Zorg – Een twintigtal ziekenhuizen, dat de intentieverklaring ‘Goede Zorg Proef Je’ had getekend en werk ging maken van een gezonde eetomgeving, is daarin geslaagd. Het aanbod dat binnen de Schijf van Vijf valt, is in anderhalf jaar tijd van minder dan 50% naar boven de 70% gegaan. Het project wordt nu verder uitgebreid. Bestuurders van nog eens 20 ziekenhuizen en zorginstellingen tekenden vandaag...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid