Overname aardappeltak Oerlemans door Lamb Weston in afrondende fase

Foto: Oerlemans

Overnames - Lamb Weston/Meijer is in de afrondende fase om de aardappeldivisie van Oerlemans Foods, inclusief de fabriek in Broekhuizenvorst, over te nemen. Hiermee speelt Lamb Weston/Meijer in op de toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en de groeiambities van haar klanten.

De verkoop biedt Oerlemans Foods de ruimte om zich verder te specialiseren in vriesverse groenten en fruit. De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar worden geëffectueerd. Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer: “Met het diverse klantenbestand van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods en de positie van de fabriek in Broekhuizenvorst, is dit voor ons een strategische aanwinst om niet alleen onze, maar ook de groeiambities van onze klanten verder vorm te geven.”

Netwerk
De fabriek van Oerlemans Foods past goed in het bestaande netwerk van Lamb Weston/Meijer fabrieken in Nederland. Door deze aankoop neemt de productiecapaciteit van het bedrijf toe met 85.000 ton. Door de aankoop van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods heeft Lamb Weston/Meijer in totaal vier productielocaties in Nederland en versterkt ze haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten.

Groeimarkt
De verkoop van de aardappelactiviteiten past in de strategie van Oerlemans Foods om zich geheel te richten op de markt van vriesverse groente- en fruitproducten. Oerlemans wil haar positie in deze groeimarkt vergroten door de goede positie in de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen en in het vriesvers biologisch segment verder te versterken alsmede haar groeiambities in en buiten Europa te versnellen.

Bron: Oerlemans

Auteur: Steffen van Beek