Patatbakker Bram Ladage organiseert in Numansdorp vijfde Aardappeloogstdag

De opbrengt van de Aardappeloogstdag, georganiseerd door Bram Ladage, gaat dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation

Fastfood - Onder het motto ‘piepers jassen, patat snaaien én alles leren over eten’ organiseert de Rotterdamse patatbakker Bram Ladage op 10 september in Numansdorp de vijfde editie van de Aardappeloogstdag.

Ieder kind vindt patat lekker, zo stelt Ladage, maar zeker niet ieder kind weet waar het vandaan komt. Tijdens de jaarlijkse, gratis toegankelijke Aardappeloogstdag leren kinderen alles over aardappels en mogen ze ook zelf aan de slag. Bezoekers leren op de dag, die wordt gehouden op de velden van Novifarm in Numansdorp, dat de aardappelen voor hun frites al op 15 kilometer van de stad worden verbouwd. “Met een emmertje mogen kinderen het land op om aardappels voor hun friet te zoeken”, zegt Rocco Ladage. “Ze schrobben de aardappels en snijden ze zelf tot friet. En kunnen uiteraard zelf ook proeven. Daarnaast is er gezorgd voor een enorm springkussen én worden er op het veld ‘gouden aardappels’ verstopt. Ook voor onszelf is het altijd een geweldige dag.”

Dirk Kuyt
Aardappeloogstdag 2016 is de vijfde editie van het event. Net als bij de vorige edities wordt er een goed doel gesponsord met het veilen van het symbolische ‘eerste kistje piepers’. Het doel dit jaar is de Dirk Kuyt Foundation, een stichting die zich inzet om sporten en vooral het plezier daarin ook voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Hoewel een patatje tijdens de Aardappeloogstdag gratis is, wordt er een vrijwillige donatie gevraagd. Ook dat geld gaat naar de Dirk Kuyt Foundation.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk