Paul van Gurp wint met Colmschater Burger

De winnende Colmschater Burger

Fastservice _ Mark van Gurp van Paul van Gurp Fastservice in Deventer heeft de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger categorie Fastest gewonnen tijdens de Horecava in Amsterdam. De jury was lovend over ‘De Colmschater Burger’.

Juryvoorzitter Hans van Dijk van SVO vakopleiding food: “Deze hamburger voldeed het best aan de opdracht. De hamburger werd snel opgediend en voldeed aan alle smaaktonen die bij een goede hamburger horen. Wat de jury betreft een uitstekend voorbeeld van less is more. De andere twee winnaars,  Brian Barnett van Kwalitaria Literatuurwijk uit Almere en La Roy Grandia van Restaria Lunchroom de KomEet uit Schijndel, gebruikten meer ingrediënten maar hier was de balans soms niet helemaal optimaal.”

Tijdens de wedstrijd moesten deelnemers ter plaatse vier identieke broodjes hamburger bereiden en presenteren. Daarnaast moest er één losse hamburger (alleen vlees, bereid en in vieren gedeeld) gepresenteerd worden. Aan de wedstrijd Lekkerste Hamburger, categorie Fastest deden elf finalisten mee. Volgens de jury lag de kwaliteit van alle inzendingen hoog. De wedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met SVO vakopleiding food.

Naast de huldiging van winnaars van de Lekkerste Hamburger in de categorie Fastest werden er ook enkele sponsorprijzen uitgereikt:  Jan de Bruijn van Bon Appetit kreeg de sponsorprijs van Remia voor zijn creatie Worker Burger, Marcel Norder van Snacksalon de Schelp met de creatie US Bagel Burger (Kiremko /QBTEC), David van Voorst van AnyTime Snack & Dine met de creatie Wild Winter Lamb (Hanos) en Jainy Neij van Verhage Walburg met de Sophia Burger kreeg de sponsorprijs van SVO vakopleiding food .

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek