Picnic bezorgt eerste boodschappen in Amsterdam


Bezorgdienst – Online supermarkt heeft de eerste boodschappen bezorgd in Amsterdam. De duurzame, elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen gratis te bezorgen. Picnic start in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Sinds de aankondiging enkele weken geleden schreven 7000 Amsterdammers zich in bij de websuper. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Omdat de distributiecentra in Nijkerk en Utrecht maximaal benut worden, heeft het bedrijf onlangs een nieuw distributiecentrum geopend in Diemen. Hierdoor is er voldoende capaciteit om de klanten in Amsterdam te bedienen. Goede infrastructuur Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers: “Velen zeiden dat het onmogelijk was om Picnic in Amsterdam uit te rollen: te groot, te complex. Het heeft inderdaad wat tijd gekost om ook in de hoofdstad een goede infrastructuur en organisatie op te tuigen, maar we zijn er nu klaar voor.” Picnic gaat van start met ongeveer 15 wagentjes en 40 runners, de bezorgers. wehkamp Eerder deze maand liet Picnic ook weten te starten met het ophalen van wehkamp-pakketten als proef. Als dat project slaagt wordt ook ee proef gestart met het bezorgen van pakketten en wordt de dienst landelijk uitgerold. Bron: Picnic Bezorgdienst – Online supermarkt heeft de eerste boodschappen bezorgd in Amsterdam. De duurzame, elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen gratis te bezorgen. Picnic start in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Sinds de aankondiging enkele weken geleden schreven 7000 Amsterdammers zich in bij de websuper. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Omdat de distributiecentra in Nijkerk en Utrecht maximaal benut worden, heeft het bedrijf onlangs een nieuw distributiecentrum geopend in Diemen. Hierdoor is er voldoende capaciteit om de klanten in Amsterdam te bedienen. Goede infrastructuur Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers: “Velen zeiden dat het onmogelijk was om Picnic in Amsterdam uit te rollen: te groot, te complex. Het heeft inderdaad wat tijd gekost om ook in de hoofdstad een goede infrastructuur en organisatie op te tuigen, maar we zijn er nu klaar voor.” Picnic gaat van start met ongeveer 15 wagentjes en 40 runners, de bezorgers. wehkamp Eerder deze maand liet Picnic ook weten te starten met het ophalen van wehkamp-pakketten als proef. Als dat project slaagt wordt ook ee proef gestart met het bezorgen van pakketten en wordt de dienst landelijk uitgerold. Bron: Picnic

Auteur: Steffen van Beek

Tags: picnic wehkamp

Gerelateerd nieuws



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht

Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht


Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees bericht

Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid