Picnic verdrievoudigd aantal bezorgwagens in Den Haag

Aantal bezorgers zal snel tot over de honderd stijgen in Den Haag

Bezorgservice  - Sinds de start van online supermarkt Picnic in Den Haag en Scheveningen, drie weken geleden, heeft de bezorgdienst het aantal bezorgwagens verdrievoudigd en het aantal bezorgers verdubbeld. Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Zorg en Havens toonde zich daarom verheugd over de komst van Picnic, zo liet hij weten bij de officiële opening vandaag van het nieuwe distributiepunt in de hofstad.

Karsten Klein bij de opening: “Deze extra banen zijn hard nodig en dan ook zeer welkom in onze stad”, aldus wethouder Karsten Klein. “Niet alleen de werkgelegenheid in de regio neemt toe, ook lokale ondernemingen profiteren van de komst van Picnic. Zo zijn lokale producten als Haagse Hopjes en Kompaan Bier speciaal voor klanten in Den Haag en Scheveningen aan het assortiment toegevoegd.”

Den Haag en Scheveningen horen bij de eerste steden die onderdeel uitmaken van de landelijke uitrol die voor de komende jaren gepland staat. In april startte Picnic al in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn. Onlangs kondigde een aantal Nederlandse familiefondsen aan 100 miljoen euro in de groei van Picnic te investeren.

Honderd bezorgers

De boodschappen in Den Haag worden bezorgd door jongeren uit de stad. Bij de start drie weken geleden werkten er twintig jongeren in de 'hub' aan de Uitenhagestraat, drie weken later zijn dat er al meer dan veertig. In Amersfoort, de stad waar Picnic startte, zijn momenteel 130 bezorgers actief. De verwachting is daarom dat in Den Haag en Scheveningen het aantal bezorgers snel tot boven de honderd zal stijgen.

Bron: Picnic

Auteur: Steffen van Beek