PLUS test nieuwe duurzame manieren in bezorgen boodschappen

De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig

Bezorging - PLUS test nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De supermarktformule zet hiervoor onder meer de ‘Urban Arrow’ bakfiets en ‘Stint Cargo’ in.

De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. PLUS doet de proef om de bedrijfsvoering nog verder te kunnen verduurzamen. Vijf PLUS supermarkten nemen deel aan de pilot: PLUS J. Schimmel in IJsselstein, PLUS Koot in Abcoude, PLUS van Ommen in Almere, PLUS Bomenwijk in Delft en PLUS Leusink in Haaksbergen.

Voordelen
De retailondernemers testen de komende maanden de Urban Arrow en de Stint Cargo om te onderzoeken of ze kunnen worden toegevoegd naast de bezorgauto. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, aldus online-en e-commerce manager Tamara Smith-Zonneveld van PLUS Retail.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk