PLUS test nieuwe duurzame manieren in bezorgen boodschappen


Bezorging - PLUS test nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De supermarktformule zet hiervoor onder meer de ‘Urban Arrow’ bakfiets en ‘Stint Cargo’ in. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. PLUS doet de proef om de bedrijfsvoering nog verder te kunnen verduurzamen. Vijf PLUS supermarkten nemen deel aan de pilot: PLUS J. Schimmel in IJsselstein, PLUS Koot in Abcoude, PLUS van Ommen in Almere, PLUS Bomenwijk in Delft en PLUS Leusink in Haaksbergen. Voordelen De retailondernemers testen de komende maanden de Urban Arrow en de Stint Cargo om te onderzoeken of ze kunnen worden toegevoegd naast de bezorgauto. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, aldus online-en e-commerce manager Tamara Smith-Zonneveld van PLUS Retail. Bron: @FoodClicks Bezorging - PLUS test nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De supermarktformule zet hiervoor onder meer de ‘Urban Arrow’ bakfiets en ‘Stint Cargo’ in. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. PLUS doet de proef om de bedrijfsvoering nog verder te kunnen verduurzamen. Vijf PLUS supermarkten nemen deel aan de pilot: PLUS J. Schimmel in IJsselstein, PLUS Koot in Abcoude, PLUS van Ommen in Almere, PLUS Bomenwijk in Delft en PLUS Leusink in Haaksbergen. Voordelen De retailondernemers testen de komende maanden de Urban Arrow en de Stint Cargo om te onderzoeken of ze kunnen worden toegevoegd naast de bezorgauto. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, aldus online-en e-commerce manager Tamara Smith-Zonneveld van PLUS Retail. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht


Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid