Prisma en Albron openen deuren van Lokaal 12
Catering – Prisma, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en foodservice-organisatie Albron hebben de deuren geopend van Lokaal 12, een lunchvoorziening voor én door mensen met een beperking waar ook familie, medewerkers van Prisma en vrijwilligers naar toe kunnen. Lokaal 12 is gevestigd op Landpark Assisië in Biezenmortel. De mensen met een beperking, waarvoor de Brabantse Prisma-organisatie zich inzet, vullen in deze horecagelegenheid een groot deel van de horecawerkzaamheden in. Albron heeft daarbij de functie als kwaliteitsbewaker én leermeester. Zij ondersteunen, als foodserviceorganisatie, het leerproces van de horecamedewerkers. De begeleiders van Prisma behouden hun rol van begeleider en zorgen dat de werkwijze past bij ieders leerstijl. Op deze manier geven Prisma en Albron samen invulling aan de overtuiging dat ook mensen met beperking recht hebben op een loopbaan. De bedoeling is dat het aantal werknemers met een beperking in de toekomst steeds groter wordt. Angela Elshout, teamleider Dagbesteding en Arbeid: "Prisma wil loopbanen creëren voor mensen met een verstandelijke beperking op alle niveaus. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking met reguliere bedrijven en organisaties. Voor het onderdeel horeca in Lokaal 12 vinden we in Albron een goede partner. Bovendien worden we door de concepten van Albron verleid tot het maken van gezondere keuzes als het gaat om voeding." Bron: Albron
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Smaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023
Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.
Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Lees berichtAlbron opent vier nieuwe horecaconcepten in Tilburg
Formulenieuws – Albron heeft in de vernieuwde Emmapassage in Gemeente Tilburg op één dag vier nieuwe horecawinkels geopend. Het gaat om locaties van Frites Affairs, Strada Street Food Italiano, Anne&Max en Coffeecompany.
Lees berichtSociale franchiseketen Brownies&downieS naar Albron
Formulenieuws - Per 1 september 2022 zal de sociale franchiseformule Brownies&downieS onderdeel worden van Albron. Bij Brownies&downieS hebben medewerkers met een beperking de hoofdrol. Lokaal ondernemerschap, kwalitatieve horeca en volwaardige banen voor bijzondere medewerkers vormen de belangrijkste elementen van het landelijke succes van de sterke horecaketen.
Lees berichtAnne&Max, Strada en Coco & Sebas in Stadshart Amstelveen
Winkelcentrum - Stadshart Amstelveen breidt haar winkelaanbod uit met Anne&Max, Strada en Coco & Sebas. Het winkelcentrum wil met de horeca uitbreiding nog beter inspelen op de wensen van de bezoekers. Onderzoek wees uit dat er behoefte was aan een verdere uitbreiding van eet- en drinkgelegenheden.
Lees berichtAlbron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada
Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.
Lees bericht