ProFri zet wetgeving allergenen voor frituurders op een rijtje


Fastservice – ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, heeft in aanloop van de ‘Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen’ de noodzakelijke informatie op een rijtje geplaatst. Volgens ProFri is er veel onduidelijkheid en is het verstrekken van alle noodzakelijke informatie geen overbodige luxe. Via de website van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatie platform van friturend Nederland stelt ProFri deze informatie beschikbaar. Op 13 december 2014 treedt de ‘Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen’ in werking en zijn ondernemers vanaf dat moment verplicht om in hun zaak informatie voor de consument beschikbaar te hebben over allergenen in de producten die worden aangeboden. Er wordt over dit onderwerp veel geschreven en niet alle informatie is even duidelijk. Vandaar dat vakvereniging ProFri gekozen heeft om zelf aan de slag te gaan en alle informatie voor haar leden op een rij te zetten. Binnenkort komt ProFri in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum ook met een e-learningmodule over dit onderwerp. Door de medewerkers deze digitale leermodule te laten volgen weten ondernemers zeker dat iedereen goed geïnformeerd is. Bovendien draagt het volgen van e-learningmodules en andere trainings- en opleidingsactiviteiten bij tot verdere professionalisering van de frituursector, aldus de vakvereniging. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid