PSinfoodservice heeft van 750 merken allergenen in kaart


Foodservice - Vanaf eind 2014 is het verplicht gasten en patiënten te informeren over allergenen. Zorginstellingen, cateraars, restaurants, lunchrooms, slagers en bakkers moeten hun klanten vanaf dat moment informatie verstrekken over welke allergenen er in het voedsel zit dat zij serveren. De verplichting is opgenomen in een Europese verordening. De informatie moet direct op verzoek van de klant worden gegeven. Dit mag ook digitaal. Inmiddels is een aantal bedrijven gestart deze informatie via websites aan te bieden. Via de website PSinfoodservice.nl stellen de fabrikanten van inmiddels ruim 750 merken hun productinformatie gratis beschikbaar. De fabrikant beheert de informatie en zorgt er voor dat deze up-to-date blijft. Voedingswaarden, ingrediënten, allergeneninformatie en het verhaal van bijvoorbeeld de herkomst is hierdoor voor iedereen direct zichtbaar. Daarnaast is het voor ondernemers mogelijk om de productinformatie van het eigen assortiment digitaal te ontvangen via een eigen digitale catalogus. Hierin zit uitsluitend informatie van de  producten die de onderneming gebruikt. Een overzicht van mutaties op allergenen en voedingswaarde ontvangt de ondernemer per mail. Ook is het mogelijk om de productinformatie digitaal te ontvangen in de eigen interne receptentool of voedingsmanagementsysteem. Bron: PSinfoodservice

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid