RAI beleeft Europese introductie nieuwste duurzame Alteco blend van Lavazza

Maurits van der Sluis (Chief Operating Officer RAI) en Maayk de Poorter (Directeur Bluespresso) samen met Jules Broex (Director Operations RAI) en Willem-Jan Kleijn (Country Sales Manager Benelux Lavazza) aan de nieuwste, duurzame koffieblend van Lavazza

Koffie – De Amsterdamse RAI is het eerste gebouw in Europa waar de nieuwe duurzame blend van koffiemerk Lavazza wordt geschonken. Alteco is de meest duurzame koffie van Lavazza en wordt, door de beperkte beschikbaarheid, zeer selectief gedistribueerd.

De naam Alteco betekent ‘hoge grond’. Voor de blend gebruikt Lavazza de hoogst gelegen arabica koffie van de bergtoppen in Centraal-Amerika gemengd met een speciaal geselecteerd robusta ras. De bonen zijn afkomstig van plantages die de biologische landbouw beoefenen en waar de principes van een duurzaam milieu volgens de ‘UTZ’ normen worden nageleefd.

30 procent

Het nieuwe duurzame koffiemerk van Lavazza werd tijdens IBC (International Broadcasting Convention), de grootste internationale vakbeurs in RAI Amsterdam gepresenteerd. In de vijf restaurants, 45 mobiele cateringpunten en 7 vendinglocaties van het beurscomplex wordt vanaf vandaag deze duurzame koffie geschonken. Het beursgebouw met haar horecapunten doet alleen al zo’n 30 procent van het totale volume van de Alteco blend. De komende periode wordt de productie van nu 50.000 kilo bonen wel verder opgevoerd.

Bluespresso

Partner Bluespresso, distributeur van Lavazza in Nederland voor de klein zakelijke markt en professionele horeca, spreekt van een volgende stap in duurzaamheid in de horeca. “De inzet van een 100% biologische boon van deze kwaliteit op deze schaal is uniek,” aldus Maayk de Poorter, directeur van Lavazza - Bluespresso.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek