Rauw voedsel meer in trek in Nederland


Voedsel - Raw foodism wordt steeds populairder onder de Nederlander. Ook komen er meer restaurants in Nederland die rauwe vervangers serveren. Raw foodism is een manier van eten, waarbij veganistisch voedsel niet warmer wordt gegeten dan 40 graden. Hierdoor worden de vele levende microben, die zich van nature in de voedingsmiddelen bevinden, niet bij de bereiding door verhitting gedood worden, maar blijven leven, zodat zij na de consumptie hun belangrijke natuurlijke functies bij onder andere de verwerking (digestie) van het voedsel volledig kunnen uitoefenen. Toch wordt er ook over de gezondheid van deze manier van eten getwijfeld. Het 100 procent naleven hiervan, kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom adviseert het Voedingcentrum om ten minste 25 procent gekookt voedsel te eten. Raw-foodies riskeren een gebrek aan onder meer vitamine B12 en kalk. Volgens verschillende geleerden is het flauwekul om te beweren dat koken voedsel ‘dood’ maakt. Sommige groenten zijn juist gezonder als ze verhit zijn. Het argument dat de oermens geen kanker had, is volgens hen bovendien te dom voor woorden. De raw-foodies halen hun schouders erover op. Ondanks deze waarschuwing leven steeds meer Nederlanders deze manier van eten na. Het komt uit Amerika en veel Nederlanders – vooral vrouwen – hebben de trend omarmd, vaak om af te vallen. Steeds meer restaurants pakken de trend op en verrijken hun kaart met 'rauwe' gerechten.    Bron: Volkskrant  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid