R&D Kraft Foods ontwikkelt basis voor afbreekbare kauwgom


Industrie – Het R&D bedrijf van Kraft Foods, Reading Scientific Services Limited (RSSL), heeft een basis ontwikkeld waarmee biologisch afbreekbare kauwgom is te maken. De basis voor de kauwgom zorgt ervoor dat, afhankelijk van het weer, kauwgom op straat wordt afgebroken. Volgens het RSSL heeft de basis geen negatieve gevolgen voor de smaak en textuur van kauwgom. Het bedrijf vraagt later dit jaar voor het product een EU Novel Foods goedkeuring aan. Eerder kreeg het bedrijf Revolymer al een EU Novel Foods goedkeuring voor eveneens een biologisch afbreekbare kauwgombasis. Deze kauwgom lost eenmaal op straat in minder dan twee jaar op. Het is niet duidelijk of het product van Kraft voor de gehele kauwgomindustrie beschikbaar komt. Bron: Consudel/FoodHolland

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid