‘Rescuerestaurant’ Instock breidt uit naar Den Haag
Voedselverspilling - Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat uitbreiden naar Den Haag. Uitbreidingsplannen lagen er langer. De nieuwe Haagse locatie wordt het Buitenhof 36 tegenover de Hofvijver. Instock is gestart als een initiatief van vier werknemers van Albert Heijn en had aanvankelijk een tijdelijke locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Sinds 2015 heeft het sympathieke concept een vaste restaurantlocatie aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, een toko aan de Ferdinand Bolstraat en een foodtruck. De gerechten, die geserveerd worden binnen Instock, zijn afhankelijk van de opgehaalde restproducten bij de Albert Heijn-vestigingen. Dagelijks worden deze opgehaald met de elektronische recuekar. De gerechten bestaan gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. De overige 10 procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die worden bijgekocht. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat uitbreiden naar Den Haag. Uitbreidingsplannen lagen er langer. De nieuwe Haagse locatie wordt het Buitenhof 36 tegenover de Hofvijver. Instock is gestart als een initiatief van vier werknemers van Albert Heijn en had aanvankelijk een tijdelijke locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Sinds 2015 heeft het sympathieke concept een vaste restaurantlocatie aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, een toko aan de Ferdinand Bolstraat en een foodtruck. De gerechten, die geserveerd worden binnen Instock, zijn afhankelijk van de opgehaalde restproducten bij de Albert Heijn-vestigingen. Dagelijks worden deze opgehaald met de elektronische recuekar. De gerechten bestaan gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. De overige 10 procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die worden bijgekocht. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtSchiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten
Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden.
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees bericht