‘Rescuerestaurant’ Instock breidt uit naar Den Haag


Voedselverspilling - Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat uitbreiden naar Den Haag. Uitbreidingsplannen lagen er langer. De nieuwe Haagse locatie wordt het Buitenhof 36 tegenover de Hofvijver. Instock is gestart als een initiatief van vier werknemers van Albert Heijn en had aanvankelijk een tijdelijke locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Sinds 2015 heeft het sympathieke concept een vaste restaurantlocatie aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, een toko aan de Ferdinand Bolstraat en een foodtruck. De gerechten, die geserveerd worden binnen Instock, zijn afhankelijk van de opgehaalde restproducten bij de Albert Heijn-vestigingen. Dagelijks worden deze opgehaald met de elektronische recuekar. De gerechten bestaan gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. De overige 10 procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die worden bijgekocht. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat uitbreiden naar Den Haag. Uitbreidingsplannen lagen er langer. De nieuwe Haagse locatie wordt het Buitenhof 36 tegenover de Hofvijver. Instock is gestart als een initiatief van vier werknemers van Albert Heijn en had aanvankelijk een tijdelijke locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Sinds 2015 heeft het sympathieke concept een vaste restaurantlocatie aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam, een toko aan de Ferdinand Bolstraat en een foodtruck. De gerechten, die geserveerd worden binnen Instock, zijn afhankelijk van de opgehaalde restproducten bij de Albert Heijn-vestigingen. Dagelijks worden deze opgehaald met de elektronische recuekar. De gerechten bestaan gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. De overige 10 procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die worden bijgekocht. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht


Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid