Reserve Roastery & Tasting Room nieuw paradepaardje Starbucks

Horeca - Starbucks, de grootste koffieketen ter wereld, heeft in het Amerikaanse Seattle het nieuwste paradepaardje van de formule geopend: The Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room. In de 1400 vierkante meter grote vestiging staat het branden, proeven, informatie geven en ontdekken van de wereld van koffie centraal.

De The Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room is geopend aan 1124 Pike Street in Seattle, de thuisstad van Starbucks en negen blokken verwijderd van het adres op Pike Place Market waar de koffiewinkelketen in 1971 begon. In het nieuwste paradepaardje van Starbucks draait het om proeven, ontdekken en genieten van koffie. Professionele barista’s branden ter plekke voor het oog van de consument verse koffiebonen van plantage van over de hele wereld. Alle mogelijke zetmethoden van koffie worden er gedemonstreerd en de koffies kunnen uitgebreid worden gekeurd en geproefd.

200 varianten
Volgens Starbucks staan er meer dan tweehonderd koffievariëteiten op de menukaart. Hieronder zijn bijzonder zeldzame ‘single origin’ koffies van plantages die jaarlijks zeer geringe hoeveelheden koffie oogsten. The Roastery is ook de plek waar de speciale Starbucks Reserve® koffies worden gebrand, verpakt en wereldwijd verkocht. Minder dan 1 procent van alle Starbucks koffiebonen krijgen dit keurmerk. In de vestiging kan de koffieliefhebber eten, loungen, boeken lezen over koffie en lezingen bijwonen. Starbucks geeft aan in 2016 ook een Roastery te willen openen in Azië.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Martijn Louws