Restaurant Spoon wordt lid Euro-Toques

Restaurant - Op 14 juli a.s. wordt Ingeborg Merkx van Spoon Original Culinair Centrum geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Daam Scharloo zal om 18.00 uur de ‘sabrage’ verrichten. Spoon is gevestigd in kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht.

Leden van Euro-Toques zoeken hun producten veelal dicht bij huis. Vers geplukte kruiden, groenten uit de omgeving, ambachtelijk vlees en zo recent mogelijk lijngevangen vis zijn daarbij de basis. Iedere Euro-Toquer voldoet aan strenge normen en eisen ten aanzien van de kwaliteit en het gebruik van ambachtelijke, bij voorkeur regionale, seizoengebonden producten.

Het initiatief is 28 jaar geleden geboren toen drie sterren chef Paul Bocuse koks opriep om een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. In Nederland werd deze missie opgepakt door o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek