Restaurant Vroeg Beste Leerbedrijf Horeca 2015

Horecava - Restaurant Vroeg in Bunnik is gekroond tot Beste Leerbedrijf Horeca 2015. “Restaurant Vroeg is een pareltje binnen de horeca als het gaat om een naadloze integratie van leren en opleiden in het bedrijf. Leren en jezelf verbeteren is drijfveer voor het leerbedrijf om haar gasten te kunnen blijven verrassen”, aldus de commissie die de winnaar van de op de Horecava gepresenteerde verkiezen bepaalde.

“De visie van het management van Vroeg is tegelijkertijd de visie van de medewerker en daarmee ook van de leerling”, aldus de commissie Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. De commissie is ook erg onder de indruk van de zogenaamde ouderavonden, waardoor ouders goed geïnformeerd en betrokken blijven. Ook is er lof voor dat Vroeg het aandurft om hard te zijn in de selectie. Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis: “Restaurant Vroeg is een voorbeeld op het gebied werving, selectie en begeleiding van leerlingen waar veel leerbedrijven echt hun voordeel mee kunnen doen.”

Vroeg ontving een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. Fitland Hotel Helmond in Helmond werd tweede in de verkiezing en King of the Ribs in Amersfoort behaalde de derde plaats. Zij ontvingen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-. “Een grote diversiteit in dienstverlening”, aldus de commissie, “maar allemaal bedrijven die met recht trots mogen zijn op hun onderneming en hun opleidingsbeleid.”

Half december ontvingen de drie leerbedrijven bezoek van de voltallige commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2013 en 2014. Daarbij kregen de bedrijven ook een opdracht mee: ontvang de commissieleden als een nieuwe leerling op zijn/haar eerste dag binnen het bedrijf. Zo kregen de leden een goed beeld van de visie op opleiden, het inwerkprogramma, de wijze van begeleiding en de instructies op de werkvloer.

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Dit jaar werden 176 leerbedrijven genomineerd, waarvan er ruim 100 ook daadwerkelijk de uitdaging zijn aangegaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Martijn Louws