Restaurants ’t Amsterdammetje en Noble toegetreden tot Alliance Gastronomique

Edwin Kats en Andre Gerrits, nieuwe leden van Alliance Gastronomique

Horeca - De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het 50-jarige jubileumjaar werd afgesloten, heeft de inauguratie plaatsgevonden.

‘t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Andre Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

Restaurant Noble

Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Edwin Kats. De chef-kok en eigenaar neemt zijn gasten meee op een ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Het restaurant zit in een pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met de twee vakbroeders. Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

Bron: Alliance Gastronomique

Auteur: Steffen van Beek