Ricardo Eshuis treedt toe tot bestuur Bocuse d’Or Nederland


Personalia - SVH-directeur Ricardo Eshuis is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Eshuis wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van de organisatie en voor commerciële zaken. “Mijn werk voor SVH en de doelstellingen van Bocuse d’Or Nederland liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren”, verklaart Eshuis. “De synergie tussen SVH en Bocuse d’Or is groot. De branche zoekt vakbekwame koks, Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. SVH stimuleert het opleiden van nieuwe koks die de ambitie hebben de top te gaan halen, om een carrière te starten om te streven naar het voor hen het hoogst haalbare niveau”, vervolgt hij. Eshuis ziet het als een uitdaging om meer jongeren te interesseren voor het horecavak. “In 2015 en 2016 zijn meer dan 400 interviews afgenomen in de branche om alle ontwikkelingen op te tekenen. Een van de belangrijkste opdrachten die we met elkaar hebben, is laten zien dat de horeca een sociale werkgever is met betekenisvolle werkgelegenheid op alle niveaus, van laag naar hoog, van eetcafé tot sterrenzaak. Sociaal werkgeverschap kan eraan bijdragen dat meer jongeren kiezen voor een opleiding en een carrière in de horeca.” Ook de wedstrijden van Bocuse d’Or dragen daaraan bij. Eshuis: “De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH. We willen allemaal de vakbekwaamheid in de horeca vergroten.” Bron: @FoodClicks  

Personalia - SVH-directeur Ricardo Eshuis is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Eshuis wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van de organisatie en voor commerciële zaken. “Mijn werk voor SVH en de doelstellingen van Bocuse d’Or Nederland liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren”, verklaart Eshuis. “De synergie tussen SVH en Bocuse d’Or is groot. De branche zoekt vakbekwame koks, Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. SVH stimuleert het opleiden van nieuwe koks die de ambitie hebben de top te gaan halen, om een carrière te starten om te streven naar het voor hen het hoogst haalbare niveau”, vervolgt hij. Eshuis ziet het als een uitdaging om meer jongeren te interesseren voor het horecavak. “In 2015 en 2016 zijn meer dan 400 interviews afgenomen in de branche om alle ontwikkelingen op te tekenen. Een van de belangrijkste opdrachten die we met elkaar hebben, is laten zien dat de horeca een sociale werkgever is met betekenisvolle werkgelegenheid op alle niveaus, van laag naar hoog, van eetcafé tot sterrenzaak. Sociaal werkgeverschap kan eraan bijdragen dat meer jongeren kiezen voor een opleiding en een carrière in de horeca.” Ook de wedstrijden van Bocuse d’Or dragen daaraan bij. Eshuis: “De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH. We willen allemaal de vakbekwaamheid in de horeca vergroten.” Bron: @FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid