‘Rookruimten in de horeca blijven open tot 2022’


Horeca –Horecagelegenheden mogen hun rookruimten tot 2022 open houden. Dat maakte Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren bekend in Burgers Zoo in Arnhem tijdens een bestuurdersdag. Het uitstel is een belangrijk punt voor veel horecabedrijven dat de vereniging recent wist binnen te halen. Willemsen was dan ook zichtbaar tevreden met de uitkomst, dat naar alle waarschijnlijkheid wordt opgenomen in het Preventieakkoord, waarmee staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) later deze maand mee naar buiten komt. In februari oordeelde de rechter dat de rookruimten in horecagelegenheden per direct zouden moeten sluiten. Gesprekken tussen de belangenvereniging en het ministerie hebben er nu toe geleid dat die rookruimtes voorlopig open mogen blijven tot 2022. Staatssecretaris Blokhuis had eerder in april van dit jaar al laten weten dat hij voor een soort overgangsregeling was. Hij wilde de rookruimten in de horeca na twee jaar sluiten. Daar zijn nu door de inspanningen van KHN nog twee extra jaren bijgekomen. Bron: @FoodClicks Horeca –Horecagelegenheden mogen hun rookruimten tot 2022 open houden. Dat maakte Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren bekend in Burgers Zoo in Arnhem tijdens een bestuurdersdag. Het uitstel is een belangrijk punt voor veel horecabedrijven dat de vereniging recent wist binnen te halen. Willemsen was dan ook zichtbaar tevreden met de uitkomst, dat naar alle waarschijnlijkheid wordt opgenomen in het Preventieakkoord, waarmee staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) later deze maand mee naar buiten komt. In februari oordeelde de rechter dat de rookruimten in horecagelegenheden per direct zouden moeten sluiten. Gesprekken tussen de belangenvereniging en het ministerie hebben er nu toe geleid dat die rookruimtes voorlopig open mogen blijven tot 2022. Staatssecretaris Blokhuis had eerder in april van dit jaar al laten weten dat hij voor een soort overgangsregeling was. Hij wilde de rookruimten in de horeca na twee jaar sluiten. Daar zijn nu door de inspanningen van KHN nog twee extra jaren bijgekomen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht


Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid