Rozerode Ruby als vierde chocoladevariant geïntroduceerd


Chocolade – Na de donkere chocolade, de melk en witte variant is er nu ook de rozerode Ruby chocolade. De nieuwe chocolade soort was al eerder aangekondigd, maar nog niet verkrijgbaar. Sinds gisteren is deze vierde chocoladevariant  beschikbaar. De rozerode chocolade komt voort uit de Rubyboon. Meer dan 10 jaar geleden, ontdekte één van de cacao-experts van Callebaut dat bepaalde componenten in deze cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. In samenwerking met de Jacobs University in Bremen (Duitsland) is vervolgens achterhaald wat het geheim was achter deze ontdekking. Analyse wees uit dat bepaalde stoffen in de ruby cacaoboon voor deze kleur- en smaak verantwoordelijk waren. Bij de rozerode Ruby-chocolade gaat het dus om een natuurlijk product, zonder toevoegingen. Het vergde vervolgens jarenlange research om de ruby-cacaobonen – die voldoende ‘precursoren’ zoals die stoffen worden genoemd, bevatten – te identificeren en te weten te komen hoe de bonen het best tot chocolade worden verwerkt. De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Eerder deze week organiseerde groothandel Sligro in het inspiratiecentrum ZiN een speciale bijeenkomst voor zo’n 200 patissiers en horecaondernemers waar getoond werd welke creatieve desserts er met de nieuwe chocoladevariant gemaakt kunnen worden. Bron: @FoodClicks Chocolade – Na de donkere chocolade, de melk en witte variant is er nu ook de rozerode Ruby chocolade. De nieuwe chocolade soort was al eerder aangekondigd, maar nog niet verkrijgbaar. Sinds gisteren is deze vierde chocoladevariant  beschikbaar. De rozerode chocolade komt voort uit de Rubyboon. Meer dan 10 jaar geleden, ontdekte één van de cacao-experts van Callebaut dat bepaalde componenten in deze cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. In samenwerking met de Jacobs University in Bremen (Duitsland) is vervolgens achterhaald wat het geheim was achter deze ontdekking. Analyse wees uit dat bepaalde stoffen in de ruby cacaoboon voor deze kleur- en smaak verantwoordelijk waren. Bij de rozerode Ruby-chocolade gaat het dus om een natuurlijk product, zonder toevoegingen. Het vergde vervolgens jarenlange research om de ruby-cacaobonen – die voldoende ‘precursoren’ zoals die stoffen worden genoemd, bevatten – te identificeren en te weten te komen hoe de bonen het best tot chocolade worden verwerkt. De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Eerder deze week organiseerde groothandel Sligro in het inspiratiecentrum ZiN een speciale bijeenkomst voor zo’n 200 patissiers en horecaondernemers waar getoond werd welke creatieve desserts er met de nieuwe chocoladevariant gemaakt kunnen worden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s komt met chocolade pizza

Formulenieuws – Pizzaketen Domino’s heeft een nieuwe variant: de choco-lotta pizza. Een pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De choco-lotta pizza is speciaal ontwikkeld ter ere van de 250e winkel. Domino’s chef Tyla Robinson: “Tot voor kort hadden we alleen hartige pizza’s...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid