Ruim 4 procent cafés in Nederland telefonisch slecht bereikbaar

Voor reserveringen zijn veel kleine cafés afhankelijk van een goede bereikbaarheid per telefoon

Horeca - 4,4 procent van de cafés in Nederland is telefonisch slecht bereikbaar. Ruim 95,6 procent van de cafés kan door consumenten wel goed per telefoon worden bereikt. Telefonisch het slechts bereikbaar is het Kleine Cooldown Café in Amsterdam.

Dit blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl. Grand cafés en lunchrooms zijn vandaag de dag zowel telefonisch als online over het algemeen goed bereikbaar. Het zijn met name kleine en bruine kroegjes die de consument alleen per telefoon kan bereiken. Van de in de database van Telefoonboek geregistreerde telefoonnummers staan er 12.846 in de categorie ‘Café’. Nummers worden in het bestand opgenomen als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of meer geen gehoor aan de oproep wordt gegeven en er ook geen mogelijkheid is een bericht achter te laten. Volgens Telefoonboek was dit bij 569 cafés het geval, ofwel 4,4 procent. Het bellen van 95,6 procent van de cafés levert weinig tot geen problemen op.

Verschillen
Volgens Telefoonboek zijn er flinke provinciale verschillen. Was in Drenthe slechts 2,7 procent van de onderzochte cafés drie keer of vaker niet bereikbaar, in Limburg ligt dit met 8 procent een stuk hoger. Het café met de meeste gemiste oproepen is het Kleine Cooldown Café in Amsterdam, bekend van het gelijknamige muziekduo. De geboorteplaats van het hitje 'Hey Baby' nam 40 keer de telefoon niet op.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk