SAB doet vooronderzoek naar gezonde bedrijfskantine


Catering - Veneca gaat samen met een aantal partners een gezond bedrijfsrestaurant ontwikkelen en het effect daarvan op aankoopgedrag en vitaliteit op de werkvloer meten. Het betreft een grootschalig onderzoek waaraan ook SAB catering mee doet. Deze cateraar neemt eveneens deel aan een vooronderzoek waarbij verschillende strategieën worden getest. Bijna driekwart van de werknemers vindt gezonde leefstijl en vitaliteit op de werkvloer belangrijk. Ruim meer dan de helft vindt zelfs dat de werkgever moet zorgen voor gezond eten tijdens de pauze en zou het waarderen als er meer gezond eten wordt aangeboden. Deze cijfers komen uit een onderzoek van het Convenant Gezond onder 1.075 werknemers en waren reden voor de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) om na te gaan hoe catering gezondheid zou kunnen bevorderen. Experiment Voor het onderzoek werkt Veneca samen met haar leden (waaronder SAB), het Voedingscentrum, het ministerie van VWS, het Convenant Gezond Gewicht, Achmea en de Vrije Universiteit. Judith Veerman, productmanager bij SAB, vertelt over het experiment. “We willen een gezond bedrijfsrestaurant ontwikkelen door het aankoopgedrag van lunchgasten te bestuderen en te veranderen, zodat de gezondheid van lunchgasten wordt verbeterd” SAB zet verschillende strategieën in om gedrag te veranderen. “De klant houdt keuze, maar we gaan het gemakkelijker maken gezond te kiezen”, aldus Judith Veerman. “We zetten diverse elementen in: het assortiment, hoe en waar we de producten presenteren, de prijs en de promotie. Dat betekent  meer groente en fruit aanbieden, gezonde producten een prominentere plek geven en sommige producten goedkoper en anderen juist duurder maken.” De eerste resultaten zijn veelbelovend. Naast  het onderzoek werkt SAB gelijktijdig aan het eigen vitaliteitsplan. “Wat we leren uit het experiment gebruiken we om ons verder te onderscheiden met acties en workshops op locatie”, aldus Veerman. “We combineren deze kennis verder met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.” Bron: SAB

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid