&samhoud lanceert 100% natuurlijk groente- en fruitijs op een stokje

De twee groente- en fruitijsjes lopen volgens &samhoud voorop in de groente-trend van lekkere producten met biologische groente en fruit

IJs - &samhoud food introduceert 100% natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth en zijn de eerste ijsjes met groente en fruit in Nederland.

&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Roth: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2 procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en dat is erg jammer. Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing. Simpel en zo lekker!”

Calorieën
Het ijs wordt ambachtelijke gemaakt in de smaken Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing”, aldus Roth. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lagere Brix-waarde dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor slechts 27 en 31 calorieën. Ingrid Smolders, managing partner van &samhoud food, denkt dat deze trend snel navolging gaat vinden. “Onze ijsjes lopen voorop in de groente-trend: lekker en boordevol biologisch groente en fruit. Dus niet alleen gezonder, maar ook een stuk duurzamer. Ik denk dat ijs in combinatie met groente binnen een paar jaar niet meer weg te denken is.”
De ijsjes zijn vanaf mei beschikbaar via foodservice, groothandel en losse verkoopkanalen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk