Schiphol groeit hard (uit het jasje)


Reizigersshops – Schiphol zag het aantal passagiers in 2015 stijgen met 6 procent naar 58,2 miljoen. In 2015 groeide het aantal vliegbewegingen bijna 3 procent naar 451.000. Dit jaar zal het aantal starts en landingen in hetzelfde tempo doorgroeien, verwacht de luchthaven. De stijging veroorzaakt echter problemen. “Mooi natuurlijk dat het aantal reizigers explosief groeit”, aldus Schipholtopman Jos Nijhuis. “Maar de komende jaren lopen we hierdoor keihard tegen de grenzen van onze capaciteit aan. Zowel in de terminals als op de platforms en landingsbanen wordt het voller en voller. Operationele knelpunten zijn onvermijdelijk. We zullen moeilijke keuzes moeten maken.” Op de platforms en aan de gates ontbreekt ruimte en zowel de snelwegen als openbaar vervoerlijnen naar de luchthaven knappen uit hun voegen. Door de krapte op Schiphol is het aantal bestemmingen voor het eerst in jaren onder de driehonderd gedaald. Vanwege de drukte gebruiken maatschappijen liever grotere toestellen, waardoor vooral kleinere bestemmingen wegvallen. Lounge 2 Toch werkt Schiphol hard aan verbeteringen, in ieder geval van de horecafaciliteiten. Want meer passagiers betekent voor horecabedrijf HMSHost meer kansen. Zo is men half september 2014 gestart met een complete vernieuwing van Lounge 2. De Lounge ondergaat een metamorfose en wordt ingedeeld in zeven belevingswerelden: Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, See Buy Fly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness. Iedere belevingswereld heeft straks winkels, horeca, services en zitgebieden met eigen materialen én verrassende details in een eigen stijl. De oplevering van de Lounge staat gepland voor het tweede kwartaal van 2016. “Dat zal de luchthaven een boost geven. Schiphol groeit nu jaarlijks met 3 à 4 procent. Inmiddels doen 58 miljoen passagiers per jaar de luchthaven aan, een enorm potentieel voor ons dat dus verder zal groeien met de nieuwe Lounge”, zei CEO Walter Seib eerder in een interview met @FoodClicks. Bron: @FoodClicks/Parool

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid