Segment ‘IJs’ keert terug op Bakkersvak 2019


Beurzen – Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is besloten om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. ‘IJs’ komt nu terug met onder andere een IJs-plein en een IJs-route. Verschillende deelnemers uit het segment IJs hebben toegezegd te zullen komen, volgens de organisatie, waaronder de officiële distributeurs van merken uit de Italiaanse ijswereld zoals PreGel, Mec3 en Pernigotti (Laan Heiloo), Babbi (Vipam), Fabbri en Aromitatalia (Bakeplus), Bravo (Lobbia) en Carpigiani (Frozen Brothers). “Maar ook nieuwkomers als De Gimmerse Verleiding en La Venezia”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.  Inspiratie PreGel is specialist op het gebied van de productie van ingrediënten ten behoeve van Italiaanse ‘gelato’, soft- en frozen yoghurts en patisserie. In de zomer van 2016 opende dit Italiaanse bedrijf een eigen trainingscentrum in Geldrop. “PreGel is ook in 2019 te vinden op Bakkersvak. Er kan niet alleen veel inspiratie worden opgedaan, het is ook een beursbelevenis op zich”, zegt Sandro di Palma namens PreGel. IJsplein en IJsroute Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ op Bakkersvak. Professionals uit de ijsbranche kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute komt eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ijsbereiders. Na zes edities in het Autotron in Rosmalen werd Bakkersvak in 2018 voor het eerst georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Met ruim 8400 bezoekende professionals nam het aantal bezoekers toe met 10 procent ten opzichte van 2017 en specifiek binnen de ijsbranche steeg het aantal bezoekers van 2 naar 11 procent op het totaal aantal bezoekers. In 2019 wordt Bakkersvak opnieuw in de Evenementenhal Gorinchem gehouden. De 3-daagse vakbeurs is te bezoeken op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Bron: @FoodClicks Beurzen – Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is besloten om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. ‘IJs’ komt nu terug met onder andere een IJs-plein en een IJs-route. Verschillende deelnemers uit het segment IJs hebben toegezegd te zullen komen, volgens de organisatie, waaronder de officiële distributeurs van merken uit de Italiaanse ijswereld zoals PreGel, Mec3 en Pernigotti (Laan Heiloo), Babbi (Vipam), Fabbri en Aromitatalia (Bakeplus), Bravo (Lobbia) en Carpigiani (Frozen Brothers). “Maar ook nieuwkomers als De Gimmerse Verleiding en La Venezia”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.  Inspiratie PreGel is specialist op het gebied van de productie van ingrediënten ten behoeve van Italiaanse ‘gelato’, soft- en frozen yoghurts en patisserie. In de zomer van 2016 opende dit Italiaanse bedrijf een eigen trainingscentrum in Geldrop. “PreGel is ook in 2019 te vinden op Bakkersvak. Er kan niet alleen veel inspiratie worden opgedaan, het is ook een beursbelevenis op zich”, zegt Sandro di Palma namens PreGel. IJsplein en IJsroute Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ op Bakkersvak. Professionals uit de ijsbranche kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute komt eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ijsbereiders. Na zes edities in het Autotron in Rosmalen werd Bakkersvak in 2018 voor het eerst georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Met ruim 8400 bezoekende professionals nam het aantal bezoekers toe met 10 procent ten opzichte van 2017 en specifiek binnen de ijsbranche steeg het aantal bezoekers van 2 naar 11 procent op het totaal aantal bezoekers. In 2019 wordt Bakkersvak opnieuw in de Evenementenhal Gorinchem gehouden. De 3-daagse vakbeurs is te bezoeken op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht


Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


‘Voor het lekkerste ijs moet je naar IJs van Co in Apeldoorn’

Onderzoek - IJsbolletjes variëren in kwaliteit en in grootte. Gemiddeld wordt 1,75 euro gerekend voor een bolletje ijs, waarbij de meeste bolletjes tussen de 1,40 en 2,20 kosten. Prijsverschillen zijn er ook. Het goedkoopste bolletje ijs is 40 cent, terwijl voor de duurste 3 euro moet worden neergelegd. En voor het lekkerste ijs moeten we naar Apeldoorn.

Lees bericht


Bakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht

Vakbeurzen - Beursorganisator Easyfairs kondigt De Dag van het Ambacht aan. Een evenement gericht op allergenenvrij en vegan waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid