Sial richt zich met jubileumeditie op innovaties

Beurzen - Tijdens de aankomende jubileum beurseditie van de Sial, van 19 t/m 23 oktober in Parijs, presenteren meer dan 6.000 bedrijven hun laatste noviteiten. In de SIAL Innovatieruimte (hal 6), bevinden zich de meest opvallende innovaties en ontdekken bezoekers de laatste trends.

In het kader van de aankomende vijftigste editie van de SIAL, worden bezoekers uitgenodigd om, naast het ontdekken van de laatste innovaties, samen het jubileum te vieren. Op maandag 20 oktober vanaf 17:30 uur is iedereen welkom op het buitenterrein voor een spektakel. Daarnaast trakteert chef patissier Clair Verneil en Christian Le Squer, gerenommeerde Franse chefkok, vergezeld door 50 top-restaurantchefs, bovendien op een uitzonderlijke verjaardagstaart.

De aandacht van de beurs uit gaat deze editie uit naar innovaties en trends die de keuken van chefkoks en de afdelingen van supermarkten zullen beïnvloeden. Zonder twijfel maken voedingsmiddelen onderdeel uit van ons dagelijks geluk. 150.000 internationale vakbezoekers uit ruim 200 landen en 6.000 exposanten waarvan 85% internationaal, worden in 2014 in Parijs verwacht om deze visie te delen.

In alle beurssegmenten van de SIAL 2014 vormt innovatie de rode draad en inspireert de bezoekers afkomstig uit alle werelddelen in de vorm van verschillende evenementen:

World Tour by SIAL

De World Tour by SIAL geeft inzicht in wereldwijde consumptiegewoonten. In deze beursruimte worden consumptietrends van verschillende grote wereldmarkten geanalyseerd: nieuwe distributieconcepten, marktontwikkelingen, etc.

Cuisine by SIAL

De "Cuisine by SIAL" vormt een trefpunt waar professionals uit de restaurantsector elkaar kunnen ontmoeten, met evenementen, demonstraties, foto exposities, etc. Dit onderdeel wordt gesponsord door de 3-sterrenkok Christian Le Squer.

SIAL TV

Het SIAL TV platform met life uitzendingen is één van de onmisbare hot spots van de beurseditie 2014!

SIAL OFF

Tijdens de SIAL Paris zijn er verschillende originele en innoverende locaties te ontdekken in de Parijs, de culinaire hoofdstad van de wereld, dankzij het ‘SIAL OFF’- programma.

IN FOOD CENTRE

Een conferentieprogramma waar de laatste innovaties op het gebied van Food Processing, halffabricaten en ingrediënten worden gepresenteerd.

WINE & FOOD LAB

Een aangename beursruimte in hal 5B waar men wijn en delicatessen van exposanten kan ontdekken en proeven, geselecteerd door een deskundige jury.

Bron: Sial

Auteur: Steffen van Beek