Sligro zet na overname groothandel ISPC stap op Waalse bodem

ISPC biedt een one-stop-shopping concept, waar klanten zowel food als non-foodproducten kunnen kopen

Groothandels - Sligro neemt de Belgische groothandel ISPC over van het Belgische Alimax. Na de overname van Java Foodservice waarmee Sligro in februari 2016 de Vlaamse groothandelsmarkt voor levensmiddelen betrad, zet het met de overname van ISPC nu ook voet op deze markt in Wallonië.

ISPC is een van de grotere groothandels in België. Het biedt een one-stop-shopping concept, waar klanten zowel food als non-foodproducten kunnen kopen. Het bedrijf biedt zowel een zelfbedieningsconcept (Luik en Gent) als bezorging. ISPC realiseerde vorig jaar met 250 medewerkers een omzet van 86 miljoen euro. Het bedrijf is volgens Sligro vooral actief in de betere horeca en in mindere mate in de gezondheidszorg.

Blij
"Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt", zegt Koen Slippens, topman van Sligro Food Group. "ISPC is een prachtig bedrijf met mooie assortimenten, kwaliteitsspelers in hun vakgebied als klant en een sterk team van medewerkers." De overname geeft vorm en inhoud aan de ambities van Sligro op de Belgische markt. In mei 2015 maakte men bekend veel mogelijkheden te zien om in België, in eerste instantie Vlaanderen, een tweede markt te creëren waarin op termijn een top drie-positie moet worden bereikt. In januari 2016 werd ook al JAVA Foodservice overgenomen, een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt die zich richt op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens.
Sligro hoopt de transactie in de eerste helft van dit jaar af te ronden en verwacht dat de overname vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Met de overname van ISPC realiseert Sligro een omzet in België van ruim 240 miljoen euro per jaar op een totale jaaromzet van 2,8 miljard in 2016.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws