Sligro vol vertrouwen in groei foodservicetak

Groothandel - De Sligro Food Group realiseerde over de eerste drie kwartalen (39 weken) van dit jaar een omzet van €2.067 miljoen. Dat is een stijging van 6,9% ten opzichte van een omzet van €1.933 miljoen vorig jaar. Voor een belangrijk deel werd die toename gerealiseerd door de overnames van onder  meer De Kweker en het Belgische Java. Zonder die overnames nam de omzet met 2,1% toe.

Bij de bekendmaking van de derde kwartaalcijfers spreekt de directie van de groothandel het volste vertrouwen uit over de groei van de foodservicetak van het bedrijf, mede door de gunstige vooruitzichten in de markt. Minder enthousiast is de directie over de groei van EMTÉ supermarkten omdat die achterblijft bij de marktontwikkelingen.

De omzet van het eerder in 2015 geacquireerde Bouter maakt met ingang van dit derde kwartaal onderdeel uit van de autonome ontwikkeling van de Veghelse groothandel. JAVA en de van De Kweker overgenomen locaties voegden samen in het derde kwartaal €32 miljoen extra omzet toe. Volgens de directie presteren de twee bedrijven in lijn met de verwachtingen. De omzet in foodservice van de groothandel nam toe met 10,5% (vorig jaar 12,2%). Zonder het effect van de overnames lag de omzetstijging op 3,5% (Q3: 5,2%).

Foodretail

De omzet van foodretail nam met 0,5% af (Q3: min 0,8%). De identieke consumentenomzet van de EMTÉ-supermarkten nam af met 2,1% (Q3: min 1,8%). De positieve trend aan het einde van het tweede kwartaal heeft in de winkels van EMTÉ onder de oude 2.0 formule maar beperkt vervolg gekregen in het derde kwartaal. Onder de nieuwe EMTÉ 3.0 is in het derde kwartaal één geheel nieuwe franchise locatie toegevoegd en zijn drie filialen van 2.0 naar 3.0 omgebouwd. In juli is één filiaal gesloten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek