Spar rolt nieuwe maaltijdservice Eet smakelijk! in 2015 landelijk uit

Actiepagina Spar Eet smakelijk!

Formulenieuws – De nieuwe maaltijdservice “Eet smakelijk! Van Spar wordt in oktober, na een succesvolle pilotfase dit jaar, uitgerold bij 30 winkels. Spar biedt met “Eet smakelijk!” de consument een breed en gevarieerd assortiment aan van verse kant en klaar maaltijden, wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten.

In april dit jaar zijn 11 Spar-winkels van start gegaan met de nieuwe maaltijdservice “Eet smakelijk!”. “Deze nieuwe service is erg enthousiast ontvangen, zowel door de ondernemers van onze Spar winkels als door onze klanten” vertelt Geertrui Klostermann, Senior Category Manager bij de retailorganisatie, “We hebben dan ook besloten Eet smakelijk! te gaan uitrollen. De eerste stap hierin is het toevoegen van deze service in 30 Spar winkels. In januari 2015 zullen we onze maaltijdservice landelijk uitrollen en ook introduceren bij een aantal Attent winkels”.

Met de nieuwe maaltijdservice biedt SPAR een breed en gevarieerd assortiment aan van verse kant en klaar maaltijden, inclusief zoutarme, gemalen en lactose & glutenvrije maaltijden, verschillende wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten. Alle maaltijden zijn op ambachtelijke wijze en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum door professionele en ervaren koks bereid.

Spar richt zich met het maaltijdenconcept met name op de ouderen, die zelf niet willen of kunnen koken en wel een warme maaltijd willen eten. Eventueel in combinatie met specifieke dieetwensen of als gemalen variant. “De overheid stimuleert ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit betekent dat de behoefte aan maaltijden bij deze bevolkingsgroep enorm groeit” aldus Geertrui Klostermann.

De directie van Spar Holding B.V. heeft begin oktober vorig jaar een intentieovereenkomst getekend met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarbij is afgesproken dat Spar zich zal inspannen om met haar aanbod in assortiment en diensten de zelfredzaamheid van buurtbewoners te ondersteunen.

Bron: Spar/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek