Specialty koffie dankzij duurzame landbouwmethoden


Koffie - Koffie verbouwen volgens de duurzame landbouwmethoden van de Rainforest Alliance certificering levert een beter kopje koffie op. Dat blijkt maar weer uit de testresultaten van het Cupping for Quality evenement dat deze week plaatsvond in de Amerikaanse stad Charleston. Alle 49 geteste koffies van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen uit Kenia, Colombia, Ethiopie, Rwanda en India haalden een minimumscore van 80 punten. Dit is, volgens de Amerikaanse koffieassociatie SCAA, de ondergrens voor de categorie specialty koffie. De koffies werden in het SCAA laboratorium in de stad Charleston beoordeeld door een panel van internationale experts in cupping. Het gemiddelde dit jaar was 83,87 punten. De hoogste score (88,68) ging naar de koffie van de Keniaanse boerderij Gathacha, daarna gevolgd door de Colombiaanse koffieboerderij Manantiales Del Frontino (86,78) en Moredocofe PLC uit Ethiopië (85,97). Cupping for Quality Het tweejaarlijkse evenement bestaat sinds 2003 en heeft als doel duurzame landbouw te linken met hoge kwaliteit van koffie. De sessies zijn overigens niet opgezet als wedstrijd maar vooral om de koffieboeren van waardevolle feedback te voorzien over de kwaliteit van hun bonen. En om de overduidelijke link tussen duurzame landbouw en kwaliteit te laten zien. “Het is geen verrassing om te zien dat de kwaliteit van de koffies hier op dit evenement elk jaar verbetert”, stelt Alex Morgan, senior manager duurzame landbouw bij de Rainforest Alliance. De ‘cuppings’ laten zien waar boeren hun product kunnen verbeteren. De boeren doen er alles aan om de kwaliteit van hun koffiebonen te verbeteren en tegelijk natuurlijke bronnen en de leefomgeving van wilde dieren te beschermen en om lokale gemeenschappen te ondersteunen.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid